Gişeyi patlatan filme vergi desteği geliyor

Düzenleyen:
Gişeyi patlatan filme vergi desteği geliyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Yeni Sinema Kanunu ile bir milyon ve üzeri seyirciye ulaşan yerli filmlere, eğlence vergisinin yüzde 25’i oranında destek verilecek.

Damla Peker ANKARA
Taslak çalışması biten yeni Sinema Kanunu ile yabancı film yapımcılarına destekten, gişede başarılı olan filme teşvike, reklam sürelerinin kısaltılmasından sinema salonlarına desteğe kadar çok mühim yenilikler geliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, bir müddettir üzerinde çalıştığı yeni Sinema Kanunu’nun taslak metnini hazırladı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, yeni Sinema Kanunu ile ilgili olarak hafta sonu İstanbul’da sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Kanun ile bir milyon ve üzeri seyirciye ulaşan yerli filmlerin yapımcılarına sonraki projelerinde kullanılmak üzere, sağladıkları eğlence vergisinin yüzde 25’i oranında destek verilecek. Bu şekilde film üretiminde süreklilik yakalanacak. Ülke tanıtımına katkı sağlayacak ve yurt dışına ihraç edilecek dizi filmler de desteklenecek. Türkiye’nin tanıtımında büyük rol oynayan televizyon dizileri, kültürel ihraç ve tanıtım aracı olarak kullanılacak. Kanun Tasarısı ile vatandaşların çokça şikâyet ettikleri film öncesi reklam sürelerine ilişkin düzenleme de yapıldı. Bu çerçevede, film öncesi en fazla 15 dakika reklam gösterilebilecek. Ayrıca yabancı film yapımcılarını Türkiye’ye getirecek yeni düzenlemeler hazırlandı. Türkiye’de film çekecek olan ve gerekli şartları sağlayan yapımcılar ülkemizde harcadıkları tutarın yüzde 30’una kadarını geri alabilecekler. Bu sayede Türkiye’nin film çekim merkezi hâline getirilmesine katkı sağlanırken, diğer ülkelerle rekabet edebilmesi için atılan önemli bir adım olacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...