Filistinli yönetmene özel ödül

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Filistinli yönetmene özel ödül

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / HABER MERKEZİ

Global insani problemlere ışık tutmayı hedefleyen “Humanitarian Film Festival” (İnsani Film Festivali) ödülleri sahiplerini buldu.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - TRT World Citizen tarafından düzenlenen festivalin ödül töreni, sinema ve sanat dünyasından çok sayıda davetli ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un katılımıyla önceki gece İstanbul’daki AKM’de gerçekleştirildi. Beşincisi düzenlenen festivalde; Birincilik Ödülü “Branka” adlı filmle Macaristan’dan Ákos K. Kovács’a, İkincilik Ödülü “Split Ends” ile İran’dan Alireza Kazemipour’a, Üçüncülük Ödülü “Displaced” ile Kosova’dan Samir Karahoda’ya takdim edildi. İklim Farkındalığı Ödülü ise “The Sprayer” ile İran’dan Farnoosh Abedi’ye verildi. TRT Özel Ödülü’ne de “Night” ile Filistin’den Ahmad Saleh layık görüldü. Filistinli yönetmen Saleh, törene katılamadığı için video-mesaj gönderdi.

ALTUN: SANATIN GÜCÜ

Törende konuşan Fahrettin Altun, acı ve çaresizlik içindeki milyonlarca insana, sanatın gücüyle dikkat çeken festivali çok kıymetli bulduğunu söyledi. Gündeme de değinen Altun, İsrail’in insanlık dışı eylemlerinin büyük bir zulmü ve sistematik bir katliamı beraberinde getirdiğini kaydederek “Yıllar yılı ‘Filistin sorunu’ diye bir sorundan bahsedildi. Hayır sorunun adı İsrail sorunudur. Sadece Orta Doğu değil, sadece bölgemiz, sadece coğrafyamız değil, bütün dünya bu sorunla yüzleşmektedir” dedi.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...