Fedo'nun prensesi İstanbul'a geliyor

Fedo'nun prensesi İstanbul'a geliyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Kederin müziği Fado'nun önemli seslerinden Cristina Branco İstanbul'da bir konser verecek.

19. yüzyıl, Portekiz. Küçük denizci kasabaları ya da Lizbon gibi daha büyük sahil şehirleri. Kadınlar eşlerini balıkçılık, keşif ya da taşımacılık amacıyla çıktıkları deniz yolculuklarına uğurluyor; umutla beklemeye başlıyorlar. Ne yazık ki, giden her zaman da seferinden dönmüyor. İşte o hüznü, kederi, kaybı anlatıyor, Fado müziği. Tabii biraz da ağırbaşlı bir kaderciliği.
Amalia Rodrigues, Mafalda Arnauth, Dulce Pontes gibi Cristina Branco da Fado'nun en önemli seslerinden biri. Ve Branco, yarın akşam (24 Ekim Perşembe) İstanbul'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda bir konser verecek. Son albümü Alegria'nın Avrupa turnesi kapsamında İstanbullu Fado sevdalılarıyla buluşacak.1972 Portekiz doğumlu Branco, diğer fadişta üstadlarına göre acıyı, hüznü umuda, neşeye çeviren şarkılar seslendiriyor. Onu benzerlerinden ayıran bu özelliğini, Shakespeare, Slauerhoff, Pessoa, David Mourao gibi büyük şairlerden ödünç aldığı dizeleri Fado ile buluşturması izliyor. Öncelik Fado hayranlarında; ama güçlü bir ses izlemek isteyenler, Cristina Branco'yu es geçmemeli.
ŞİİR VE FADO
Cristina Branco, şarkılarında büyük şairlerin şiirlerine yer veriyor.
ESRA DEMiRKIRAN /TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...