Ermeni tehcirinin yol hikâyeleri

Düzenleyen:
Ermeni tehcirinin yol hikâyeleri

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

İsmail Güneş, bugün gösterime girecek “Kervan 1915” filmiyle bir Türk yönetmen olarak Ermeni tehcirine duygusal bir bakış sunuyor.

İsmail Güneş, bugün gösterime girecek “Kervan 1915” filmiyle bir Türk yönetmen olarak Ermeni tehcirine duygusal bir bakış sunuyor. Oyuncu kadrosunda Murat Han, Ayşe Akın, İbrahim Kendirci, İpek Tuzcuoğlu ve Fatih Ayhan gibi isimleri barındıran film, siyasi bir yerde durmak yerine insan hikâyelerini merkezine alıyor. 1915 yılının yaz aylarında geçen filmde, tehcir edilmesi gereken 200 kişilik Ermeni kafilesi, Katırcı Salim tarafından ücret karşılığında taşınıyor. Halep’e doğru yola çıkan kafile, yolda sert tabiat şartları ve hastalıklarla karşı karşıya kalıyor. Katırcı Salim de, devletin gösterdiği yoldan gitmek yerine kendi rotasını çiziyor. Salim, zaman geçtikçe eşya gibi gördüğü kafileye daha insancıl bir şekilde bakmaya başlıyor. Suzan ile kafile sorumlusu Ahmet arasında ise beklenmedik bir kıvılcım yükseliyor. Yönetmen Güneş’in “anlamaya dair” çektiği film, iki tarafın yaşadığını sıkıntıları göstermek bakımından kesin politik mesajlar ortaya koymuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...