En eski tapınak görücüye çıkıyor

Düzenleyen:
En eski tapınak  görücüye çıkıyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

İnsanlık tarihinin bilinen en eski kült yapılarının yer aldığı Göbeklitepe, UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’ne teklif edilecek.

Damla Peker ŞANLIURFA
Ani Harebelerinin UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’ne girmesinin ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2017 yılı için de tercihini yaptı. 2017 yılı için UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’ne Şanlıurfa’daki Göbeklitepe tavsiye edilecek. Bakanlık, dünyanın bilinen en eski kült yapılarının yer aldığı Göbeklitepe’nin adaylık dosyasını 1 Şubat 2017 tarihi itibarı ile Dünya Miras Merkezine gönderecek. İnsanlık tarihinin yerleşik tarih anlayışını ve bilgilerini değiştiren Şanlıurfa’da bulunan Göbeklitepe kazıları 1995’den bu yana devam ediyor. İnşası milattan önce 10 bin yılına ulaşan Göbeklitepe’de Kültür ve Turizm Bakanlığı çalışmalarını sürdürüyor. 13 Haziran’da ziyaretçilere kapatılan Göbeklitepe’nin önümüzdeki yılın haziran ayında ziyarete açılması planlanıyor. Bakanlık, Göbeklitepe’de kazı sahasının korunması için çatı örtüsü ve canlandırma merkezinin yapımını sürdürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...