Ebru her yerde

Düzenleyen:
Ebru her yerde

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Ünlü ebru sanatçısı Osman Şimşek, gençlerin sanata ilgisini çekmek amacıyla daha önce Kocaçay Deresi’nde yaptığı ebru çalışmasını bu kez yalakta denedi.

Ünlü  ebru sanatçısı Osman  Şimşek, gençlerin sanata ilgisini çekmek amacıyla daha önce Kocaçay Deresi’nde yaptığı ebru çalışmasını bu kez yalakta denedi. Ebru sanatında birçok öğrenci yetiştirdiğini ve bu alanda çok sayıda ödül aldığını anlatan Şimşek, bu tür denemeleri gençlerin ebruya ilgisini çekmek amacıyla yaptığını belirterek, şöyle dedi: “Kağıdın yanında deri, cam, seramik, tuval ve ahşap üzerine ebru çalışmaları yaptım. Önceki yıllarda ünlü modacı Cemil İpekçi’nin bir defilesinde tekstillerini ebruladım. Bugüne kadar yüzün üzerinde karma sergiye katıldım ve 40 kişisel sergi açtım. Geçen yıl Kocaçay’da bir ebru denemesi yaptım ve ilgi gördü. Bu kez de denememi bir kırsal alanda bulunan bir yalakta gerçekleştirdim. Gayet başarılı oldu. Farklı alanlarda ebru denemelerim sürecek.”
   Şimşek, 14 Nisan’da Bandırma Belediyesinin Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenleyeceği etkinlikte ‘Renklerle O’na Yolculuk’ adlı kişisel bir ebru sergisi açacağını, 7-14 Mayıs tarihleri arasında da İstanbul Ümraniye Belediyesinin sponsorluğunda yapılacak ve birçok ülkeden 150 ebru sanatçısının katılacağı 6. Uluslararası Ebru Kongresi’ne katılacağını sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...