Dünyanın kuklası İstanbul'a geliyor

Dünyanın kuklası İstanbul'a geliyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

8-19 Mayıs'ta düzenlenecek festivalde, İngiltere, İspanya, İtalya, Avusturya, Meksika, Norveç, Romanya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Hollanda, Yunanistan gibi ülkeler ve ortak yapımlarla Almanya-Fransa-İsviçre yer alıyor.

Dünyanın en seçkin kuklalarını ülkemizde buluşturan Uluslararası İstanbul Kukla Festivali 16'ncı yılını 15 farklı ülkeden seçkin grubun 30 değişik gösterisini ağırlayarak kutluyor. 8 - 19 Mayıs tarihleri arasında farklı mekanlarda düzenlenecek festival kapsamında sergi, konferans, workshop ve film gösterimleri de yer alıyor. Festival'in açılışı Almanya-Fransa-İsviçre ortak yapımı 'Hotel De Rive' adlı oyunla 10 Mayıs'ta Fransız Kültür Merkezi'nde yapılıyor. nbsp;


nbsp;##tgvideo##


Gösteri, ünlü heykeltıraş Giometti'nin heykellerinden yola çıkılarak hazırlanmış kuklalarla, oyunculuk ve kukla oynatımıyla festivalin göz bebeği olmaya aday. Fransız K.M. Caddebostan K.M., İBŞT Kadıköy-küçük Kemal-Gaziosmanpaşa sahneleri, kukla Cafe, Lycee St. Pulcierie, Zağrofyan Lisesi tiyatro salonu, Oyuncak Müzesi, Terakki Lisesi tiyatro salonu, Doğa Koleji tiyatro salonu, Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi tiyatro salonu, Arkeopera, Ortaköy meydanı ve Şermola performans festivalin mekanları arasında. Festival bu yıl İBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nın desteği ile İstanbullularla buluşuyor. Ayrıca her yıl olduğu gibi Forum İstanbul, Marmara Forum, İtalyan Kültür Merkezi, Cervantes Kültür Merkezi, Fransız Kültür Merkezi, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu, Dimitrie Candemir Romben Kültür Merkezi, Goethe Enstitüsü, Avusturya Kültür Ofisi, Meksika Büyükelçiliği, Lycee St Pulcerie ve İstanbul Karagöz Kukla Vakfı iş birliğiyle gerçekleşiyor.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...