Dünyada Barbie yasağı genişliyor

- Güncelleme:
Dünyada Barbie yasağı genişliyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Lübnan, eş cinselliği teşvik ettiği gerekçesiyle “Barbie” filmini sansürledi, Kuveyt ise eserin gösterimini yasakladı.

MURAT  ÖZTEKİN'İN HABERİ - Aykırı yönetmen Greta Gerwig’in feminist içerikli filmi “Barbie”nin yankıları devam ediyor... Son olarak Lübnan, “eş cinselliği teşvik ettiği” gerekçesiyle filmi sansürledi, Kuveyt ise yasakladı. Lübnan Kültür Bakanı Mohammad Mortada, ülkesindeki yetkililerden filmi sansürlemelerini istedi. Mortada, filmin eş cinselliği ve transseksüelliği teşvik ettiğini, annenin rolünü zayıflattığını ve alaya aldığını, aile kurmanın gerekliliğini sorguladığını savundu. Kuveyt ise “kamu ahlakını ve toplumsal gelenekleri” korumak amacıyla Barbie’nin yasaklandığını duyurdu. Kuveyt Enformasyon Bakanlığı sözcüsü, eserin “Kuveyt toplumuna ve kamu düzenine yabancı fikir ve inançları yaydığını” söyledi.

Büyük bir pazarlama çalışmasıyla gösterime girdiği günden bu yana dünya çapında 1 milyar dolardan fazla gişe hasılatı elde eden film, haftalardır tartışmaların merkezinde. Geçen ay Pakistan’ın Pencap eyaletinde “Barbie”nin gösterimi ertelendi. Film, Vietnam’da da Çin’in Güney Çin Denizi’ndeki iddialarını yansıtan hayali bir dünya haritasının yer alması iddiasıyla yasaklandı. Filipinler ise filmin gösterilmesine izin verdi ancak ihtilaflı deniz haritasının bulanıklaştırılmasını istedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...