Dünya Çevre Günü mesajları ve sözleri 2023.... 5 Haziran 2023 Dünya Çevre Günü etkinlikleri

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dünya Çevre Günü mesajları ve sözleri 2023.... 5 Haziran 2023 Dünya Çevre Günü etkinlikleri

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Bugünü ve gelecek nesilleri korumak ve geliştirmek üzere 1972 yılında İsveç’in Stockholm şehrinde Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı düzenlendi ve 5 Haziran “çevre günü” olarak ilan edildi. Her 5 Haziran’da çevrenin önemi ile ilgili çalışmalar yapılmaktadır. 2023 Dünya Çevre Günü’ne vurgu yapmak isteyenler 5 Haziran Çevre Günü mesajlarını ve sözlerini araştırıyorlar. İşte en güzel 2023 Dünya Çevre Günü mesajları, kutlama mesajları ve 2023 Dünya Çevre Günü sözleri…

1972 yılında İsveç’in Stokholm şehrinde düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı ile her 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak ilan edildi. Düzenlenen çevre konferansında doğal kaynakların özenli ve dikkatli kullanılması ve çevre sorunları ele alındı ve Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) kuruldu. 5 Haziran’da Çevre Günü olarak ilan edildi. Ülkemizde 5 Haziran Çevre Günü olarak kutlanırken aynı zamanda 1-7 Haziran tarihleri de Türkiye Çevra Haftası olarak kutlanılıyor. Çevre Günü’nde farkındalık oluşturmak isteyenler en güzel Dünya Çevre Günü mesajlarını, kutlama mesajlarını ve Dünya Çevre Günü sözlerini araştırıyorlar… İşte 2023 Dünya Çevre günü sözleri ve mesajları….

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ NEDEN KUTLANILIYOR?

İsveç’in Stokholm şehrinde düzenlenen Birleşmiş Milletler Konferansı’nda 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak belirlendi. Başta dünyanın en büyük sorunlarından birisi olan iklim krizine, doğal kaynakların dikkatsiz kullanımı gibi konular üzerinde dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için 5 Haziran’da etkinlikler düzenleniyor.

5 HAZİRAN 2023 ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

  • 5 Haziran 2023 - Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı - Saat 17.00'da Dünya Çevre Günü etkinlikleri, atölyeler...
  • 5-10 Haziran 2023 - Bursa Büyükşehir Belediyesi Dünya Çevre Günü ve Haftası etknlikleri. Etkinliğin programına Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.
  • 5-10 Haziran Bolu Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü etkinlikler. Programa https://bolu.csb.gov.tr/ üzerinden ulaşabilirsiniz. 

 

5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJLARI VE SÖZLERİ 2023

Dünya Çevre Günü mesajları ve sözleri 2023.... 5 Haziran 2023 Dünya Çevre Günü etkinlikleri

“Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz.” (Hadis-i Şerif).

"Biz doğayı korudukça doğa da bizi korur."

Dünya Çevre Günü mesajları ve sözleri 2023.... 5 Haziran 2023 Dünya Çevre Günü etkinlikleri

"Yarının doğası bugünden yaratılır."

"Yeryüzü basitçe insanoğlu için bir erzak deposu ve çöp kutusu değildir. Yeryüzünün felaketimiz pahasına gözardi ettiğimiz kendi gereksinimleri ve dinamiği vardır."

“Toprağın dostlara ihtiyacı vardır; ona dostça davranalım!”

“Her şeyin prensibi şudur; her şey sudan gelir ve tekrar suya döner.” (Milet`li Thales M.Ö. 650-560)

“Orman yurdun öz evladı ormansız yok dünya tadı.” (Aşık Veysel)

Dünya Çevre Günü mesajları ve sözleri 2023.... 5 Haziran 2023 Dünya Çevre Günü etkinlikleri

Doğa insanların ihtiyacını karşılayacak bir kaynak topluluğu olarak görmek çevrenin yok olmasına davetiye çıkarmak demektir.

“Bir ağaç dikersen, onun meyvelerinden her yiyen, sana sevap kazandıracak, gölgesinde oturan sana sevap kazandıracak, hatta onun tohumunu, meyvesini yiyen kuşlar bile sana sevap kazandıracak.”

“İnsanlar doğaya karşı sorumluluk duymuyorlar. Doğayı korurlarsa, cezadan korktukları ya da menfaatleri gerektirdiği için koruyorlar.”

"Bir nokta açıktır: Dünyamız emin ellerde değildir " Yeni dünya düzeni" yeryüzünü ölüme mahkum etmiştir"

"Bir ulusun gerçek zenginliği, ağaç örtüsüyle ölçülebilir" 

"Doğru olduğunu düşündüğümüz şeyi yapmalıyız Çünkü eğer doğru şeyi yapmazsak, yanlış şeyi yapacağız ve iyileşmenin değil felaketin bir parçası olacağız" 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...