Darbeye direnen afişler

Düzenleyen:
Darbeye direnen afişler

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanlığının tertiplediği “15 Temmuz Şehitleri” konulu “Genç Sanat: Afiş Tasarım ve Video Sanatı Yarışması”nda genç grafik sanatçıları, 15 Temmuz’u destansı çizimlerle anlattı.

Tasarımlarla halkın darbecilere karşı gösterdiği birlik ve beraberlik gücünün gelecek nesillere aktarılması amaçlandı. Yarışma çerçevesinde 300’ü aşkın eser değerlendirilirken, yarışmayı kazanan 50 eser önümüzdeki günlerde sergilenmesi planlanıyor. Mükâfat alan eserler arasında yürekleri dağlayan eserler dikkat çekti.  Afişlerde 15 Temmuz’la özdeşleşen tanka karşı koyuş, darbe gününü gösteren takvim yaprağı ve örgütün şifreli mesajlaşma aracı olan 1 dolarlar altında şehit tabutu da göze çarpan afişlerdendi. Değerlendirme neticesinde 9 eser 6 bin TL başarı ödülü ve başarı belgesi,10 eser 2 bin 500 TL mansiyon ödülü ve başarı belgesi kazandı. Sergilenecek 31 esere de 500 TL ve katılım belgesi verilerek toplam 94 bin 500 TL para ödülü dağıtılacak. Damla Peker ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...