Çinli Fanzhi Paris'te, Asya'nın en çok kazanan ressamı

Çinli Fanzhi Paris'te, Asya'nın en çok kazanan ressamı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Eserlerinde Doğu ve Batı resim geleneklerini buluşturan Zeng Fanzhi'nin "Son Akşam Yemeği" isimli tablosu 23 milyon liraya satılmıştı

Paris'te bulunan Musee d'Art Moderne (Modern Sanat Müzesi) şu günlerde Çinli ünlü ressam Zeng Fanzhi'nin çalışmalarına ev sahipliği yapıyor. 1964 doğumlu Zeng Fanzhi eserlerinde köklerinin bağlı olduğu doğuyu, sanatını icra ederken etkilendiği batı ile kendine has bir üslupla buluşturuyor. 1990'lardan bu yana önemli galerilerin ve koleksiyonerlerin parmakla gösterdiği bir ressam olmasının altında yatan sebeplerden biri de bu. Yanı sıra, resimlerinde lafı dolandırmadan yansıttığı duygusallık; Çin'in politik tarihini pop-art ve sürrealizm ile buluşturarak aktarması da Fanzhi'nin alametifarikası, diyebiliriz. Fanzhi, Asya'nın en çok kazanan ressamı. 2001 yılında yaptığı The Last Supper (Son Akşam Yemeği) isimli çalışması 23.3 milyon liraya satılarak bir rekor kırdı. Da Vinci'nin ünlü tablosundan ilhamla, bir komünizm eleştirisi olarak yaptığı resimde, havarilerin yüzlerinde maske ve boyunlarında kırmızı fular yer alıyor. Fanzhi "Hiç bir zaman komünist Çin'i simgeleyen kırmızı fular takmadım. Bu sebeple kalabalıklardan dışlandım" diyor. Sanatçının 2012-1990 arasında yaptığı 40 eseri, 16 Şubat'a dek ziyaret edilebilir.
ESRA DEMiRKIRAN - TÜRKİYE GAZETESİ

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...