Çevik'in filmi 14 sene müzede saklanacak

- Güncelleme:
Çevik'in filmi 14 sene müzede saklanacak

KÜLTüR - SANAT Haberleri

İstanbul Modern’in yeni müze binasındaki sinema salonu, açılışını “Unutma Biçimleri” adlı programla yaptı.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Dün başlayan 11 filmlik program çerçevesinde, Burak Çevik’in dünya prömiyerini 73. Berlin Film Festivali’nde gerçekleştiren yeni filmi Türkiye’de ilk defa İstanbul Modern Sinema’da gösterilecek. Ancak film, enteresan bir tecrübeye konu olacak. Eser, 17 Haziran’da Çevik’in katılımıyla beyazperdeye gelecek ve sonrasında 14 sene boyunca İstanbul Modern’de saklı kalacak. Bu süre boyunca Türkiye’de bir daha gösterilmeyecek olan film, böylelikle kendi konusuna benzer bir şekilde hafızanın nasıl katmanlaştığına ve tekrar tekrar yazılabildiğine dair bir tecrübeye dönüşecek. 

“Unutma Biçimleri”, 14 yıl önce ayrılan bir çiftin yıllar sonra yeniden bir araya gelmesini fakat nasıl ayrıldıklarını bir türlü hatırlayamamalarını işliyor.

8 FİLM İLK DEFA GÖSTERİLİYOR 

Çevik’in filminin yanı sıra antolojideTürkiye’de ilk defa gösterilen 8 film yer alıyor. Seçkide öne çıkan filmler arasında Cafer Panahi’nin son filmi “Ayı Yok”, Laura Poitras’ın “Hayatın Tüm Acıları ve Güzellikleri” bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...