Cannes’da siyasi kriz endişesi

- Güncelleme:
Cannes’da siyasi kriz endişesi

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Nuri Bilge Ceylan’ın filminin de yarıştığı Cannes Film Festivali, protesto endişeleriyle düzenleniyor.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Dünya sinemasına yön çizen ve en prestijli sanat organizasyonları arasında sayılan Cannes Film Festivali, dün Fransa’da 76. defa kapılarını açtı… Açılış töreni Fransız ve Cezayirli yönetmen Maïwenn Le Besco’nun “Jeanne du Barry” filmiyle yapılan festivalde yarışacak 21 eser arasında Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın “Kuru Otlar Üstüne” filmi de yer alıyor. Önümüzdeki günlerde gösterilecek 4 saatlik filmin eleştirmenlerce nasıl değerlendirileceği merak ediliyor. 27 Mayıs’a kadar devam edecek festivale pek çok meşhur sinemacının katılması bekleniyor. Ana yarışmada yarışacak filmler arasında, TRT ortak yapımları Avusturyalı yönetmen Jessica Hausner’ın “Club Zero” ve İtalyan yönetmen Alice Rohrwacher’in “La Chimera” de bulunuyor.

ELEKTRİĞİ KESME TEHDİDİ 

Ancak Cannes Film Festivali bu sene “temkinli” olarak düzenleniyor. Fransa’da yürürlüğe giren emeklilik reformunun yol açtığı protestoların festivale taşınma ihtimali endişeye sebep oluyor. Zira emeklilik reforuma karşı çıkan Genel İş Sendikasının enerji kolu, geçen ay festivalin elektriğini kesme tehdidinde bulunmuştu. Bu sebeple festival alanında 28 Mayıs’a kadar gösteri düzenlenmesi yasaklanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...