Büyük mutasavvıf unutulmadı

Düzenleyen:
Büyük mutasavvıf unutulmadı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. ve Ahmet Yesevi Üniversitesi, “UNESCO 2016 Hoca Ahmet Yesevi Yılı” dolayısıyla İstanbul’da Hoca Ahmet Yesevi Otağı kurdu.

Anadolu insanının manevi hayatına tesir eden, düşünce ve fikirleri ile Anadolu’nun yurt haline getirilmesinde etkin rol alan manevi mimarlardan Hoca Ahmet Yesevi için otağ kuruldu. Hoca Ahmet Yesevi Otağı, büyük matasavvıfı günümüz insanına görsel desteklerle anlatarak geçmişle köprü kurarak ışık tutma amacı taşıyor.
Otağı, “Sufîlik” ve “Alperenlik” geleneğinin de kurucusu Hoca Ahmet Yesevi’nin hayatından izleri gözler önüne seriyor. Otağ içerisinde Hoca Ahmet Yesevi’yi simgeleyen çilehane, Tay Kazan, mühür, tuğ ve türbesinden görseller yer alıyor.
Türbe Maketi 
Açılışı da Yapılacak
UNESCO’nun ilan ettiği “2016 Hoca Ahmet Yesevi Yılı” nedeniyle, Topkapı Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nde, Ahmet Yesevi Türbesi’nin maketi de hazırlandı. Aynı etkinlik çerçevesinde maketin açılışı da gerçekleştirilecek. Topkapı Türk Dünyası Kültür Mahallesi kompleksi içerisinde “Orhun Yazıtları”, Azerbaycan “Kız Kalesi” ve Kırgızistan’a ait “Burana Kulesi” maketleri de yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...