Bu sonbahar ‘kitap sağanağı’ var

Düzenleyen:
Bu sonbahar ‘kitap sağanağı’ var

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Yazarlarla bir araya gelme, ucuz eserler ve buram buram kitap kokan faaliyetler... Kitap fuarları, bu sonbaharda da İstanbul’dan Elâzığ’a kadar birçok şehri kuşatacak.

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ
Havalar iyiden iyiye soğumaya, güneş daha erken kaybolmaya başladı. Bu ise artık evlerde daha çok zaman geçireceğiz demek oluyor. Evdeki zamanı en iyi değerlendirmenin yolları ise kitaplardan geçiyor. Sonbahar da, fuarlar sayesinde kitapla buluşma mevsimi adeta... Okuma hususunda çok iyi olmayıp, kitap fuarlarının müdavimleri olan bizleri, önümüzdeki aylarda buram buram kitap kokan fuarlar bekliyor. Kitap fuarlarında kimilerimiz ucuz kitapları bulmak için birer hafiyeye dönüşecek, bazılarımız da yeni eserlerin peşine düşecek. Neşriyatın merkezi İstanbul, her zaman olduğu gibi kitap fuarlarının da merkezi olacak. Ama Elâzığ’dan Eskişehir’e, Antalya’dan Tekirdağ’a kitap fuarları bütün Türkiye’deki okuyucularla buluşacak. Sonbaharın ilk kitap organizasyonlarından biri İstanbul’da tertiplenecek olan Beylikdüzü Sahaf Festivali... 2-10 Eylül tarihleri arasında yapılacak festivalde edebiyat tutkunları için kaçırılmayacak sergiler de yer alacak. Popüler hikâye kitabı ‘Küçük Prens’in 50 yıldır Türkiye’de neşredilmiş tercümeleri ve Ömer Hayyam’ın bütün kitapları bu sergilerle görücüye çıkacak.
ANADOLU’DA ART ARDA...
Önümüzdeki aylarda Anadolu’nun birçok şehri kitap fuarlarına ev sahipliği yapacak. Doğu Anadolu’nun tarihî illerinden Elâzığ’da bu yıl ilk defa büyük bir kitap faaliyeti gerçekleşecek. Birçok yazarı, okurlarla buluşturacak olan 1. Elâzığ Kitap Fuarı, 29 Eylül-10 Ekim tarihlerinde Elâzığ Belediyesi tarafından yapılacak. Aynı tarihlerde Manisa Kitap Fuarı da Manisa Belediyesi Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Eskişehirliler de bu sene 6-15 Ekim tarihleri arasında kitaplarla hemhâl olacak. Eskişehir Kitap Fuarı, birçok faaliyetle Anadolu’ya kültürel bir hava katacak. Mersin CNR Kitap Fuarı, bu üçüncü defa okuyucularla buluşacak. Fuar, 24 Kasım’da başlayıp 3 Aralık’a kadar devam edecek. Kitap ve Eğitim Fuarı, 25-29 Ekim tarihleri arasında Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki Trakya Fuar Merkezinde yapılacak. Sonbaharın, son kitap fuarı ise en güneyde, Antalya’da yapılacak. 8. Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı 24 Kasım-3 Aralık yine meşhur yazarları ağırlayacak.
Fuarların lokomotifi  İstanbul’dan 
Yıllardır Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olma hususiyetini koruyan, Türkiye Yayıncılar Birliği ile TÜYAP’ın birlikte tertiplediği İstanbul Kitap Fuarı, yine lokomotif olma konumunda. Yüz binlerce kitapsevere ev sahipliği yapması beklenen fuar, bu sene 4-12 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. “Edebiyat, İyi ki Varsın” temasıyla tertiplenecek olan fuarın mekânı ise yine İstanbul Büyükçekmece’de yer alan TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi… Hem büyüklüğü hem de şehrin merkezinde olması sebebiyle en çok faydalanılan kitap fuarlarının ilk sırlarında yer alan 4. CNR Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ise mart ayında tertiplenecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...