Bu seneki Bienal'in küratörü Zoe Ryan

Bu seneki Bienal'in küratörü Zoe Ryan

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından ikincisi 18 Ekim-14 Aralık 2014'te düzenlenecek İstanbul Tasarım Bienali'nin küratörlüğünü Zoe Ryan üstlenecek.

Vestel ve VitrA eş sponsorluğunda yapılacak bienalin küratör Zoe Ryan tarafından belirlenecek kavramsal çerçevesi, nbsp;2013 kasım ayında düzenlenecek bir basın toplantısıyla açıklanacak. nbsp;Britanyalı küratör ve yazar Zoe Ryan, nbsp;Chicago Sanat Enstitüsü'nde (Art nbsp;Institute of Chicago) Mimarlık ve Tasarım Bölüm Başkanı ve John H. Bryan Küratörü olarak görev yapıyor. nbsp;Ryan, 2006'da müze ekibine katıldıktan sonra müzenin ilk çağdaş nbsp;tasarım koleksiyonunu oluşturdu, aynı zamanda buradaki tarihi ve güncel mimarlık nbsp;koleksiyonunu da genişletti. Müzedeki çalışmalarına ek olarak Ryan, Chicago Sanat Enstitüsü Okulu (School of the Art Institute of Chicago) Sanat Tarihi Bölümü'nde nbsp;yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışıyor. Ayırca; nbsp;Chicago Illinois Üniversitesi nbsp;Sanat ve Tasarım Okulu'nda yüksek nbsp;lisans seminer dersleri veriyor. nbsp;Zoe Ryan, 2012 sonbaharında Fast Company dergisi tarafından, tasarımın nbsp;geleceğini şekillendiren 50 kişi arasında gösterildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...