Biz onları okuyoruz peki onlar kimi?

Düzenleyen:
Biz onları okuyoruz  peki onlar kimi?

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Sevdiğiniz yazarların şu aralar hangi kitapları okuduğunu merak ediyorsanız, kafanızdaki soruları giderecek tam size göre bir mecra var!

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ
Kendilerini severek okuduğumuz birçok yazar, acaba şu günlerde hangi kitabın sayfalarını karıştırıyor? Biz onların anlattıklarıyla farklı dünyalara doğru yol alırken, onlar kimin hikâyesini okuyor?.. 
Muhteşem eserler kaleme almış, yüz binlerce hayranı olan isimler de kitap okuyor elbette. Onların ne okuduğunu merak edenlerin, bu merakını gidermek için de çok güzel bir site var: Kitapseverlerin sıklıkla ziyaret ettiği kitapyurdu.com… Kalem erbapları, bu sitedeki “Yazarlar Ne Okuyor?” bölümünde her ay okuduğu kitapları paylaşarak sevenlerine tavsiyede bulunuyor. Kitap kurtları da meşhur muharrirlerden ilham alarak yeni okuyacakları kitapları seçiyor. Mesela şu aralar tarihçi İlber Ortaylı, Jeremy Black’in kaleme aldığı “Efsane Komutanlar ve Zaferleri” kitabını; Başar Başarır, Robert Walser’in “Haydut”unu; Ahmet Ümit, Umberto Eco’nun “Genç Bir Romancının İtirafları”nı, Canan Tan “Pulbiber Mahallesi”ni, yazarımız Ekrem Buğra Ekinci ise Amin Maalouf’un “Doğu’nun Limanları”nı okuyormuş.
EN ÇOK EDEBÎ ESERLER!
Okuyucu ile yazarlar arasında bir bağ kurmak istedikleri için bu projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen kitapyurdu editörlerinden Çetin Eşit, “Önce yazarların en çok tesiri altında kaldığı kitapları derlemek istedik. Sonrasında her ay okudukları kitapları paylaşabilecekleri bir projede karar kıldık. Yaklaşık 6 yıldır bu proje devam ediyor. Her ay 50’nin üzerinde yazar, okuduğu kitaplar hakkında malumat veriyor. Sitemizdeki bölümü günlük 3 bin kişi ziyaret ederek sevdiği yazarların ne okuduklarını öğreniyor” diye konuştu. Şimdiye kadar 100’ün üzerinde yazarın bu faaliyette yer aldığını söyleyen Eşit, “Kitaplarını paylaşan isimler çok satan yazarlar değil çok okunan yazarlar. Bu faaliyete katılan yazarların en çok tercih ettiği kitaplar da roman tarzı eserler” dedi.
Okuyucuların da bundan çok memnun olduğunu kaydeden Eşit, “Yazarların paylaştığı kitaplar, okuyucular için yol gösterici oluyor. İnsanlar sevdiği yazarların tercihleri dikkate alıyor, bunu yorum olarak da bizimle paylaşıyor” ifadelerini kullandı.

Yazarların en çok okuduğu kitaplar

l Saf ve Düşünceli Romancı-Orhan Pamuk 
l Kürk Mantolu Madonna-Sabahattin Ali 
l Yedinci Gün-İhsan Oktay Anar 
l Nar Ağacı- Nazan Bekiroğlu 
l Beş Şehir-Ahmet Hamdi Tanpınar
l Od-İskender Pala 
l Serenad-Zülfü Livaneli 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...