Bayram tatilinde ne yapmalı?

Bayram tatilinde ne yapmalı?

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Bayram davetleri ve misafirlerle geçen günlerin ardından hafta bitmeden hangi etkinliklere gidebiliriz? film gösterimlerinden birkaçını sizler için seçtik.

Bayramın ilk günü geride kaldı. Aileler, akrabalar ziyaret edildi; sunulan güzel yemekler tadıldı. Yetmedi, bolca misafir ağırlandı ve ikramlar yapıldı. Ya da, bu uzun tatil boyunca çalışmak zorunda kalındı. Her halükârda, ama özellikle de tatili şehirde geçirenler için, hafta sona erinceye kadar neler yapabiliriz, hangi etkinliklere katılabiliriz, sizler için derledik. Aralarında ilk defa sahnelenecek olanlar da var; daha önce fırsat olmadığı için gidelemeyen de...16 EKİM ÇARŞAMBA

İstanbul Arabesque
Project Kadiköy'de!

Bergen'den Kamuran Akkor'a, Orhan Gencebay'dan İbrahim Tatlıses'e arabesk şarkıları rock altyapı, duygulu vokaller ve doğu müziğinde kullanılan vurmalı çalgılarla harmanlayan İstanbul Arabesque Project, Kadiköy Sahne'de bir konser verecek.

Ceyl'an Ertem'den
Kadın Şarkıları nbsp;

Sezen Aksu, Müzeyyen Senar, Şebnem Ferah, Yıldız Tilbe... Hepsi de kadın hikayelerini şarkılarında anlatan müzisyenler. Ceyl'an Ertem Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde bu şarkıları yeniden yorumlayacak.

17 EKİM PERŞEMBE

Bienal İçin Son Günler!

'Anne ben barbar mıyım?' teması ile İstanbul'un farklı sergi alanlarında sürmekte olan 13. Bienal'i henüz görmediyseniz, tatilde gezebilirsiniz. Mekanlara dair detaylı bilgi 13b.iksv.org adresinde.

Haluk Levent'ten
Bayram Şekeri

Türkiye'de üretilen ve Anadolu'ya ait tınılar barındıran rock müziğin önemli isimlerinden Haluk Levent'i izlemek isteyenler İstanbul Jolly Joker'deki konsere gidebilirler.

18 EKİM CUMA


Necip Fazıl
Kısakürek'ten "Para"

Üstad Necip Fazıl'ın öne çıkan tiyatro oyunlarından Para, ekonomik ilişkilerin belirlediği toplumsal hayatın çürümüşlüğünün birey ve aileye etkisini anlatıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın sahnelediği oyunu 20:00'de Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde izleyebilirsiniz.

Müzikli Danslı
"Şark Dişçisi"

19. yüzyıl Osmanlı mizahının önemli kalemlerinden Hagop Baronyan'ın yazdığı müzikli, danslı, şenlikli bir gösteriyle sunulan Şark Dişçisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahneleniyor. Bu eğlenceli Ermeni hikayesini 20:00'de Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde görebilirsiniz.

Yılların Kurtalan
Express'i sahnede

Usta sanatçılar Barış Manço, Cem Karaca ve Bahadır Akkuzu'nun anısına Kurtalan Express'in çıkardığı "Göğe Selam" albümünden parçaları dinlemek isteyenler İstanbul Shaft Blues amp; Jass Club'deki konseri kaçırmamalı.

Yüksek Sadakat
Aşkı Anlatıyor

"Aşkın varlığından kaçmak da, aşka dair soruların cevabını bulmak da imkansız" diyor Yüksek Sadakat. Single'ları "Fener" ve grubun diğer hitleri bu bayram İstanbul Jolly Joker'de.
Efsane Baba Zula nbsp;
Kuruldukları günden bu yana Türkiye'deki en kendine özgü ve güçlü müziği üretiyorlar. Funk, elektronik ve halk müziğini buluşturan; unutulmaz sahne performansıyla her konseri zihinlerde iz bırakan Baba Zula, Bronx Pi Sahne'de izlenebilir.

Anadolu Popun 'Kabus'u

Müzik tarihinin unutulmazlarından Cartel ve Karakan'ın Kabus Kerim'i özgün setlerinden biriyle Babylon'da sahne alacak. nbsp;
Anadolu pop ve Türkçe saykodelik müziğin yorumlanacağı bu set, tam meraklasına göre.

Zakkum bayramda

İzmir'de çalacak
"On beş yılı geride bırakırken... Doğuya ve batıya aynı mesafeden: Sonbaharın erkenden düştüğü şehir, Ankara'dan..." diyor Zakkum, yeni albümleri 'Her Gün Sonbahar'da. Albümün İzmir Lansmanı, Ooze Venue'da.


19 EKİM CUMARTESİ

"Gözlerimi Kaparım
Vazifemi Yaparım"

Haldun Taner'in yazdığı, Can Doğan'ın yönettiği oyunda 31 Mart Olayı ile başlayan ve 1960'ın ortalarına kadar süreni dönemin politik ve sosyolojik durumu anlatılıyor. Müzikleri Selim Atakan'a ait olan Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, 20:00'de Ümraniye Sahnesi'nde.

Hıdrellez: Hüzünlü
Bir Aşk Öyküsü nbsp;
Meriç Nehri kıyısında yaşayan coşkulu Romanlar'dan bir aşk öyküsü sahneleniyor Hıdrellez'de. Bir yanda genç bir kızın çaresizliği, diğer yanda bir dönemin siyasi acıları... Oyun, 15:30 ve 20:00'de, Üsküdar Müsahipzade Celal Sahnesi'nde izlenebilir.


20 EKİM PAZAR

"Sen Aydınlatırsın Geceyi"

Yönetmen Onur Ünlü'nün filmi, zamanı durdurmak, uçmak, duvarların ardını görmek ya da ölümsüz olmak gibi süper güçleri olan kahramanların yaşadığı bir kasabada geçiyor. Henüz izlememiş olanlar İstanbul Çevre Tiyatrosu'nda 15:30 ve 20:00'de gerçekleştirilecek gösterimleri kaçırmamalı.

Hangi Kaza
Hafife Alınabilir ki?
Günay Karacaoğlu'na 2008-2009 Muhsin Ertuğrul, Sadri Alışık ve Afife Jale Tiyatro Ödülleri Komedi Dalı'nda En İyi Kadın Oyuncu Ödülleri getiren "Basit Bir Ev Kazası" isimli oyun, 16:00'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.


GÖSTERİ
Anadolu Ateşi Antalya'da
1999 yılında, yıllar öncesine dayanan bir hayali gerçekleştirmek üzere Mustafa Erdoğan tarafından kurulan Anadolu Ateşi (eski adıyla Sultans of the Dance) 18 Ekim Cuma akşamı Antalya Gloria Aspendos'da sahne alacak. 'Medeniyetler Buluşması'nı dans, müzik ve kostümlerle sunan bu nbsp;gösteri bayramınıza özel bir renk katacak.


Yazz amp; Jazz nbsp;
Festivali Bodrum'da
Türkiye'nin önemli kadın vokallerinden Jehan Barbur, Yazz amp; Jazz Festivali kapsamında bu akşam Bodrum Palmarina'da sahne alacak. Bodrum civarındakiler bu güzel bayram hediyesini kaçırmamalı!
Festivalin diğer konserleri de çok iyi: Erkan Oğur 17 Ekim Perşembe, Birsen Tezer 18 Ekim Cuma ve Bülent Ortaçgil 20 Ekim Cumartesi akşamı festival kapsamında sahne alacak.


Anish Kapoor'u nbsp;henüz görmeyenlere!
Hindistan doğumlu İngiliz sanatçı Anish Kapoor'un Sakıp Sabancı Müzesi'ndeki sergisini henüz ziyaret etmediniz mi? İşte tatil bu sergiyi görmeniz için iyi bir fırsat! Sanatçının mermer, kaymaktaşı gibi malzemelerle yaptığı; mimari, mühendislik ve teknolojiyi bir araya getiren eserlerini sunan sergi 5 Ocak'a kadar görülebilir.

ESRA DEMiRKIRAN



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...