Başkentte hat sergisi: Vefalı sanat

- Güncelleme:
Başkentte hat sergisi: Vefalı sanat

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Hüsnühat sanatıyla yazılan, içerisinde “vefa” mevzulu şiir, özlü söz ve hadis-i şeriflerin de bulunduğu 41 eser, “Hattat Kadir Sakoğlu ile Geleneğin İzinde” faaliyeti çerçevesinde ziyarete açıldı.

Çukurambar Kültür Sanat Merkezi’ndeki faaliyette, Sakoğlu’nun öğrencilerine icazet belgeleri verildi. Daha sonra, hat sanatıyla yazılı 41 eserin bulunduğu serginin açılışı yapıldı. Açılışın ardından yaptığı açıklamada, program kapsamında Ankaralı hattat merhum Doğan Çilingir’in de yâd edildiğini kaydeden Sakoğlu “Sergimizi hazırlarken vefa konulu eserler meydana getirmeye çalıştık. Kaynaklardan yer alan güzel sözler, şiirler, hadisler ve ayetlerden seçilerek alındı. Sergimizin ikinci bölümünde, rahmetli hocamızın eserlerini yeniden yazarak canlandırmak istedik” ifadelerini kullandı. AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...