Balkanlar'dan Anadolu'ya "Baška" bir renk! Baška dergi Üsküp dosyasıyla geliyor

Düzenleyen:
Balkanlar'dan Anadolu'ya "Baška" bir renk! Baška dergi Üsküp dosyasıyla geliyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Her sayısında Eski Yugoslavya şehirlerini alışılagelmiş usullerin dışında inceleyen Baška Dergi, üçüncü sayısında Eski Yugoslavya ve Balkanların en önemli şehirlerinden Üsküp'ü dosya konusu yapıyor.

Saraybosna merkezli dergi, Üsküp sayısı olması sebebiyle bu sayıyı Üsküp'te çıkarma kararı almış.

Üsküp sayısının Üsküp'te çıkmasının daha anlamlı olacağını düşündüklerini söyleyen Baška Dergisi Yayın Yönetmeni Enes Güler;

''Üsküp sayısı yaparak Üsküp'e olan borcumuzu ödemek istiyorduk, biraz daha anlamlı kılalım ve bu sayıyı orada çıkaralım istedik'' dedi.
 
Balkan Edebiyatı sloganıyla yoluna devam eden dergiye bu sayıda; Süleyman Gündüz, İbrahim Tenekeci, Yusuf Kaplan, Müfid Yüksel ve Hakan Arslanbenzer gibi isimler de yazılarıyla katkıda bulunmuş.
 
Derginin Yayın danışmanlarından olan Ayhan Demir'in Üsküp için kaleme aldığı iki serilik yazı ise adeta Üsküp adına bir rehber niteliğinde olmuş.
 
Üsküp'ün sembol isimlerinden İlhami Emin ile bir röportaj, Avni Engüllü, Mateja Matevski ve Necati Zekeriya gibi Üsküplü şairlerden de şiirler bulunduran derginin dosya sayısı oldukça zengin.
 
Derginin dosya konusu harici kısmında ise, Türk Edebiyatının değerli öykücülerinden Orçun Ünal ve Emrah Yolcu'nun öyküleri, Halil İbrahim İzgi'nin Annesi ile yaptığı tatlı bir söyleşi ve Gözde Şeker'in Balkanların en önemli Rock gruplarından ''Plavi Orkestar'' ile gerçekleştirdiği bir röportaj bulunuyor.

Derginin Boşnakça olan kısmında ise, Mirzana Pasic Kodric ve Nadija Rebronja şiirleriyle, Daniel Evresimoski ise yazılarıyla destek oluyor.
 
Her sayıda olduğu gibi genç şair ve yazarların da yer aldığı Baška Derginin üçüncü sayısında Ervanur Erdoğan'ın şiiri ve Osman Boylu'nun yazısı dikkat çekiyor.
 
Çizimlerde ise Ali Enes Şahin, İrma Zmiric Çetinkaya ve Seyhan Günay kalemlerini konuşturmuşlar.
 
Baška, ilk sayısından itibaren Edebiyat hayatına yeni bir soluk getirirken üçüncü sayısı ile Türkiye ve Balkanlara ''Balkan Edebiyatı''nı sevdirecek gibi gözüküyor.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...