Aytmatov için asra bedel anma

Düzenleyen:
Aytmatov için asra bedel anma

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

“Gün Olur Asra Bedel”, “Cemile” ve “Beyaz Gemi” gibi kitaplarıyla kültürümüzü dünyaya tanıtan Aytmatov, ‘Türk Dünyası’nda yâd edilecek.

Türk dünyasında yetişmiş son asrın en büyük edebiyatçılarından Cengiz Aytmatov, doğumunun 88. yıl dönümü sebebiyle İstanbul Topkapı Türk Dünyası’nda tertiplenecek faaliyetle anılıyor. Kırgızistan Başkonsolosluğu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. ve Kırgızistan Dostluk Derneği’nin iş birliği ile tertiplenecek faaliyet, Aytmatov’un hayat hikâyesini anlatan belgesel film gösterimi ile başlayacak. “Gün Olur Asra Bedel” başlığıyla bugün 14:00’te gerçekleşecek faaliyette Aytmatov’un hayatı, şahsiyeti, siyasi kimliği, eserleri ve tesirleri ele alınacak. “Selvi Boylum Al Yazmalım” ismi ile beyazperdeye uyarlanan “Kırmızı Eşarp” romanının da yazarı olan Aytmatov’u anlatan bir resim sergisi de açılacak. 12 Aralık 1928’de Kırgızistan’da doğan ve 2008’de Almanya’nın Nürnberg şehrinde hayatını kaybeden Aytmatov, “Gün Olur Asra Bedel”, “Cemile” ve “Beyaz Gemi” gibi kitaplarıyla Türk kültürünü dünyaya tanıtmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...