Anneler Yunus'un dilinden konuştu

Anneler Yunus'un dilinden konuştu

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Anneler Halk Oyunları Topluluğu tarafından Yunus Emre için "Bizi bilmeyen ne bilsin, bilenlere selam olsun" oyunu izleyicilerle buluştu

Kültür Sanat Servisi
Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Anneler Halk Oyunları Topluluğu tarafından Yunus Emre için "Bizi bilmeyen ne bilsin, bilenlere selam olsun" oyunu izleyicilerle buluştu.Sosyal çevreden her annenin oluşturduğu topluluk, nbsp;oynadıkları kısa skeçler ve gösterilerle Yunus nbsp;Emre'nin şiirlerini seslendirdi. Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde 35 kişilik ekip tarafından sahnelenen oyuna çok sayıda vatandaş katıldı. Anneler Halk Oyunları Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Hafize Erdoğan; "Yunus Emre için hazırladığımız 2 perdelik oyunun birinci perdesinde Yunus Emre'nin yaşadığı 13. Yüzyıldaki insan tipi, 2 perdesinde ise 2015 yılındaki insan tipi ile Yunus Emre'yi nasıl anlayacağımızı canlandırmaya çalıştık. Amaç, Yunus'un diliyle hepsinden iyice, bir gönüle girmektir." bilgisini verdi. Gösteriye katılan Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay, "Huzuru yakalamak nbsp;için, Yunus'u hissederek, düşünerek, severek ve sevilerek yaşayan bir toplum olmaya çalışmalıyız. Annelerimiz bu oyun ile hepimizin gönlüne girdi. nbsp;Annelerimize teşekkür ediyorum" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...