Akif, Mısır'a 'fes' için kaçmadı!

/ Kaynak: OZEL
Akif, Mısır'a 'fes' için kaçmadı!

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / OZEL

Türkiye Gazetesi yazarı Yavuz Bülent Bakiler, Mehmet Akif Ersoy'un Mısır'a, başındaki fesi çıkarmamak için değil, kendisine yapılan baskılar sonucu gitmek zorunda kaldığını söyledi.

Yazarımız Yavuz Bülent Bakiler, Mehmet Akif Ersoy'un Mısır'a, başındaki fesi çıkarmamak için değil, kendisine yapılan baskılar sonucu gitmek zorunda kaldığını söyledi. İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 76. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Millet Derneği tarafından cumartesi günü düzenlenen "Akif'i Anlamak" konulu konferansla anıldı. Dernek Genel Sekreteri Sabri Yıldız'ın sunuşundan sonra kürsüye çıkan Bakiler, nbsp; Akif'in meşrutiyet ve cumhuriyet dönemimizin en büyük abide şahsiyeti olduğunu ifade etti. Mehmet Akif'in genç nesillere doğru anlatılması gerektiğini vurgulayan Bakiler bugüne kadar çok tartışılan "Akif Mısır'ı kaçtı" konusuna ise şöyle açıklık getirdi: "İstiklal Harbi'nden sonra kurulan Birinci Meclis dağıtıldı. Ardından Akif gibi muhaliflerin İkinci Meclis'e girmesi engellendi. O yetmiyormuş gibi devlet vazifesini elinden aldılar. Arkasına iki polis takılınca o da Mısır'a gitmek zorunda kaldı. Yakın zamana kadar da resmî otorite tarafından kıymeti pek bilinmedi."

KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...