Akaretler’de sanat şöleni

Akaretler’de sanat şöleni

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Sultan Abdülaziz’in talimatıyla Sarkis Balyan tarafından 1875 yılında inşa edilen ve bir zamanlar Saray Ressamı Fausto Zonaro’nun atölyesine ev sahipliği yapan Akaretler Sıraevler, tarihî köklerini hatırlatan bir sanat faaliyetine ev sahipliği yapıyor.

MURAT ÖZTEKİN

Bugün kapılarını açacak Artweeks@Akaretler’in 6. Edisyonu, Bilgili Sanat ve Sabiha  Kurtulmuş’un organizasyonuyla sanatseverleri bir araya getirecek. Çağdaş sanatın çeşitliliğini; galeriler, bağımsız sanatçılar ve koleksiyoner sergileri ile kutlayan program, 10 Nisan tarihleri arasında Akaretler Sıraevler 11,15,17,19,37-39, 55 ve B 2/2-3-4 numaralı binalarında ücretsiz olarak ziyarete edilebiliyor.

Akaretler’de sanat şöleni

Sabiha Kurtulmuş, sanatın geçtiğimiz süreçteki devinim ve gelişimine değinirken “Galeri ve koleksiyoncuların dışında bizlerle aynı anlayışta olan farklı yapılarla beraber yeni içerikler üretmeyi ve projeler yapmayı hedefliyoruz, NFT de bunlardan birisi. On günlük süre içerisinde her gün farklı sunumlar, etkinlikler ve davetlerle sanat izleyicilerini karşılayacağız” ifadelerini kullanıyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...