'Ahududu' üç sanatçıyı buluşturuyor

Düzenleyen:
'Ahududu' üç sanatçıyı buluşturuyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Melek Baykal ve Nedim Saban yıllar sonra tiyatro sahnesinde...

Yıllarını tiyatro sanatına adayan iki dev isim Melek Baykal ve Suna Keskin, Nedim Saban’la birlikte, Tiyatrokare’nin yeni oyunu Ahududu’da buluşuyor. Melek Baykal ve Nedim Saban uzun süre sonra oyuncu olarak tiyatro sahnesine geri dönüyor.

Yıllardır başarılı ve uzun soluklu TV projelerinde yer alan Sanatçı Melek Baykal, Tiyatrokare’nin yeni oyunu, Nedim Saban’ın yönettiği Ahududu ile tiyatro özlemine son veriyor. “Ferhunde Hanımlar”ın “Nermin”i, “Hayat Bağları”nın “Nurhayat”ı, “Cennet Mahallesi”nin “Pembe”si Baykal, dizi ve canlı yayın temposu nedeniyle yıllardır uzak kaldığı sahnelere, Ahududu kadınlarından biri olarak 24 Aralık’ta dönüyor. Henüz 17 yaşındayken tiyatroya başlayan ve ilk oyununda 85 yaşında bir kadını canlandırarak büyük beğeni toplayan Melek Baykal, sanat yaşamına yine tiyatroyla devam ediyor.

'Ahududu' üç sanatçıyı buluşturuyor

Duayen tiyatrocu Suna Keskin ile birlikte çalışacak olmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu söyleyen Melek Baykal; “Uzun soluklu TV projelerinde yer aldığım için yedi yıl kadar tiyatrodan uzak kaldım. Yıllardır da seyirciyle yüz yüze olmanın ve aşkla bağlı olduğum tiyatronun özlemini çekiyordum. Seneler sonra, iyi bir proje olduğuna inandığım Ahududu ile sahneye döneceğim. Tiyatrokare’nin her yıl sanatsal çıtasını daha çok yükseltmesi ve Nedim Saban’ın ısrarlı çabaları beni çok etkiledi. Nedim Bey’den bu yıl teklif gelince, tüm diğer projeleri geri çevirerek ‘evet’ dedim. Hem Ahududu gibi sevilen bir komedi ile hem Suna Keskin gibi saygı duyduğum müthiş bir duayenle hem de tiyatro aşkına ve seyircinin sevgisine güvendiğim Nedim Saban ile sahne alacak olmaktan çok mutluyum. İyi bir iş çıkartacağımıza gönülden inanıyorum” dedi.  

'Ahududu' üç sanatçıyı buluşturuyor

Tiyatrokare’deki altıncı oyununu onamaya hazırlanan duayen sanatçı Suna Keskin ise Nedim Saban’ın Ahududu’yu orijinal haliyle sahnelemek istediğini ve Melek Baykal’a teklif götüreceğini öğrendiğinde çok sevindiğini söyleyerek ekliyor; “Melek çok sevdiğim ve değer verdiğim bir oyuncu. Kadromuz yetenekli ve pırıl pırıl oyunculardan oluşunca ben de severek Ahududu’da oynamayı kabul ettim. Benim rolüm iki yaşlı kız kardeşten büyük olanı. Rolümü çok çok seviyorum. İnşallah altından kalkabilirim diye düşünüyorum.”

Dünyada en çok sahnelenen tiyatro oyunlarından olan Ahududu’da, Mürşide rolüyle Melek Baykal, kardeşi Müşfike rolü ile Suna Keskin ve Zeki rolü ile aynı zamanda oyunun yönetmenliğini de gerçekleştiren Nedim Saban seyirci ile buluşacak.  
Oyunun diğer rollerinde Cem Güler, Halim Ercan, Bülent Seyran, Dicle Alkan, Birol Engeler, Özgür Yetkinoğlu var.

OYUNCULAR AHUDUDU İÇİN NE DİYOR?
Cem Güler (Adnan Karakteri)

“2008 yılından beri tiyatro yapıyorum. Geçen yıl Tiyatrokare ekibine Fosforlu müzikali ile dahil oldum. Bu sezon da Ahududu’da, Ahududu kadınlarının yeğenlerinden birini oynuyorum. Bir gazetede makale yazarı. Halalarının kendilerine ait hususiyetlerini fark etmesiyle oyunda çok güzel anlar yaşanıyor. Oyunun metni çok güzel ve komik.”

Halim Ercan (Halim Karakteri)
“25 yıldır Tiyatrokare’yi ayakta tutmayı başaran Nedim Saban ve Suna Keskin, Melek Baykal, Bülent Seyran gibi usta oyuncularla aynı sahneyi paylaşacağız; bu yüzden çok mutluyum. Halim psikopat bir karakter. Ahududu kızları, Mürşide ve Müşfike’nin yeğeni. Üç yeğeniz; biri Nedim Saban’ın oynadığı, diğeri Cem’in oynadığı ve üçüncüsü de benim oynadığım karakter. Çocukken evden kaçmış. O yaşlarda bile işkence yapmayı seven, kötü huylu, kötü niyetli bir insan. Geri döndüğü zaman geçmişte yaşadığı olaylar ve yeni yaptıklarıyla oyuna kötü bir renk getirecek. Ahududu’nun beni en çok etkileyen yanlarından biri, yalnızlık temasıyla birlikte adalet kavramını da sorguluyor olması. Bir kara komedi zaten. Kara komedinin en güzel tarafı oyunu izlerken güldürmesi ama çıktıktan sonra seyircilere bir şeyleri sorgulatabilmesi. Ahududu boş bir komedi değil.”

Bülent Seyran (Neşet Karakteri)
“Yıllardır Tiyatrokare’de Nedim Saban ile birlikte çalışıyorum. Tatlı İntikam dizisi bitmeden önce Nedim Saban bu rolü teklif etmişti, dizi bitince ben de oynamak istediğimi söyledim. Bir tiyatro oyuncusu olarak istediğimiz kadar dizi yapalım ama manevi anlamda bizi besleyen yer sadece tiyatro oluyor. Olur dedik oturduk, role çalıştık. Neşet mahalleye yeni tayin olmuş bir bekçi. Oyun 60’lı yıllarda geçtiği için bekçiliğin hala var ve önemli olduğu bir dönem. Ama beni daha çok cezbeden metni okuduğumda; Neşet’in artist, popçu ya da topçu olmak yerine sınıf atlamak için piyes yazmayı tercih etmiş olması… 
Nedim Saban’la yaptığımız her iş çok iyi çıkıyor. Ekip olarak çok uzun zamandır beraberiz. Suna Keskin’le yedinci oyunum. Dolayısıyla sahnede birbirimizin nasıl davranabileceğini çok iyi biliyoruz. Melek Baykal’la ise ilk kez beraber çalışacağım. Benim için heyecanlı ve sürprizle dolu bir süreç olacak. Bir çok TV dizisinde oynadım.  Televizyonda yaptığım şey benim için bir iş ancak tiyatro mesleğim.” 

Dicle Alkan (Nilüfer Karakteri)
“Çelik Manolyalar oyunuyla yedi yıl önce Tiyatrokare’ye girdim. Suna Keskin’le üçüncü oyunumuzu oynayacağımız için büyük keyif duyuyorum. Adnan’ın sevgilisi Nilüfer’i oynuyorum. Nilüfer eski Yeşilçam filmlerindeki Gülşen Bubikoğlu, Hülya Koçyiğit gibi bir karakter. Yedi yıldır Leyla’nın Evi’nde fettan bir karakteri oynadıktan sonra şimdi saf ve temiz, yaşı küçük, daha pembe bir rolü oynamak keyifli oldu. Oyun çok keyifli. Bunca yıldır Nedim Saban’la hiç sahneye çıkmadım. Suna Keskin ve Melek Baykal gibi usta oyuncularla bir arada olmak çok heyecan verici. Oyun da çok tatlı; tam eski Türk filmlerindeki gibi tatlı duygu var oyunda.”

Birol Engeler (Talip Karakteri)
“Çok keyifli bir oyun. Rolüm de kısa ama o da keyifli. Ben zaten kısa veya uzun rol ayrımı yapmıyorum, yapmadım da. Güzel bir oyun olacak diye düşünüyorum. İzleyici çok gülecek ama bu boş bir gülme de olmayacak. Ahududu yalnızlığı anlatıyor. Ahududular yalnızlığın çözümünü farklı bir şekilde buluyor; ancak doğru bir yolla değil. Yalnızlık, çaresizlik teması ve komedisi bol…”

Özgür Yetkinoğlu (Einstein karakteri)
“Tiyatrokare'de ilk kez oynayacağım için çok heyecanlıyım. Rolüm Einstein. Yıllardır oynamaktan çok keyif aldığım aykırı, çatlak komedi tiplerinden ve böyle bir rolü Melek Baykal ve Suna Keskin'le aynı sahnede oynamanın keyfi ise paha biçilmez. En güzeli de turne yapan bir tiyatroda çalışmak ve yurdun pek çok yerinde seyirciyle bulaşacak olmak”.

AHUDUDU Oyun Künyesi
Yazan: Joseph Kesselring
Uyarlayan/ Yöneten: Nedim Saban
Dekor Tasarımı: Barış Dinçel
Kostüm Tasarımı: Günnur Çaras
Işık Tasarımı: Yüksel Aymaz
Yardımcı Yönetmen: Erdinç Doğancı
Oyuncular: Suna Keskin/ Melek Baykal/ Nedim Saban/ Cem Güler/ Halim Ercan/ Bülent Seyran/ Dicle Alkan/ Birol Engeler/ Özgür Yetkinoğlu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...