762 yıllık esere restorasyon

Düzenleyen:
762 yıllık esere restorasyon

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Anadolu’da kurulan ilk 4 mevlevihaneden biri olan 762 yıllık Antalya Mevlevihanesi’ndeki restorasyon çalışmaları sürüyor.

Anadolu’da kurulan ilk 4 mevlevihaneden biri olan 762 yıllık Antalya Mevlevihanesi’ndeki restorasyon çalışmaları sürüyor. Selçuklu Devleti Sultanı Alâaddin Keykubat tarafından 1255’de yaptırılan Mevlevihane’nin restorasyonunun bitmesiyle birlikte yapının şehrin kültürüne önemli bir katkı sağlaması bekleniyor. Çalışmaların iki yıldır devam ettiğini belirten Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram “Mevlihane’nin bu sene sonunda açılmasını öngörüyoruz. Mevlevihane, sinevizyonu ve diğer alanlarıyla yeniden hizmete girecek. Mekân, doğduğu gibi kullanılacak, yaşayacak ve gelecek nesillere aktarılacak. Antalya Müzesinden gelecek bazı eserlerle burası eski kültürün yaşatıldığı eşsiz bir alan olacak. Turizme de katkısı olacak” ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...