6 çocuk oyunu Darülbedayi’de

6 çocuk oyunu Darülbedayi’de

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Darülbedayi olarak da bilinen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, şubat ayının ilk haftasında altı çocuk oyunuyla minik seyircilerin karşısına çıkıyor.

MURAT ÖZTEKİN

Yerli ve yabancı yazarların her yaş grubuna hitap eden eserleri, şehrin farklı tiyatrolarında çocuklarla buluşuyor. “Bekçi ile Postacı”, “Bir Gün Ayakkabımın Teki”, “Rüya”, “Benim Güzel Pabuçlarım” ve “Elma Kurdu Kırtık”  gibi oyunlar şubat ayının ilk haftasında sahnelenecek.    
Postacı Piero ile Gece Bekçisi Marcello adlı çocuk kitabından uyarlanan eserde bir bekçi ile bir postacı ev arkadaşlarıdır. Biri gece diğeri gündüz çalıştığından hiç görüşemezler. Soğuk bir kış günü ikisi de hastalanınca, evi aynı anda paylaşmaları gerekir. Lodovica Cima, Gabriele Clima’nın yazdığı Ceylan Özçapkın’ın çevirdiği, Derya Yıldırım’ın oyunlaştırıp yönettiği oyunda Besim Demirkıran, Cafer Alpsolay, Melisa Demirhan, Zeynep Ceren Gedikali rol alıyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...