561. yıl dönümü için Fetih ve Gençlik Şöleni

561. yıl dönümü için Fetih ve Gençlik Şöleni

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

İstanbul'un fethinin 561. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Anadolu Gençlik Derneği Sivas şubesince organize edilen "Fetih ve Gençlik Şöleni" düzenlendi.

Ethembey parkında toplanan AGD üyeleri, Mevlana caddesinden Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önüne kadar mehteran eşliğinde yürüdü. Dernek üyeleri, yürüyüş sırasında, Fatih Sultan Mehmed'in İstanbul'u fethi sırasında karada gemi yürütmesi temsil amacıyla, gemi şeklinde dizayn ettikleri pikabı halatlarla çekti. AGD Sivas Şube Başkanı Bülent Şimşek, şölende yaptığı konuşmada, gençlerin Fatih Sultan Mehmet'i yeteri kadar tanımadığını belirterek, "Fatihlerin nesli dediğimiz genç nesil, Fatih'i ne kadar tanıyor, Fatihler'in çıkmasını arzu ettiğimiz genç nesil, maalesef bir pop sanatçısını, bir pop yıldızını tanıdığı kadar Fatih'i tanımıyor" diye konuştu. SİVAS AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...