2500 yıllık lahit mezarı yaz boz tahtasına çevirdiler

Düzenleyen:
2500 yıllık lahit mezarı yaz boz tahtasına çevirdiler

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Antalya Elmalı'daki 2500 yıllık mezar anıt, bakımsızlığa ve ilgisizliğe yenik düşerken, define avcıları tarafından da tahrip ediliyor.

Klasik Lykia dönemine ait önemli yapılardan biri olarak kabul edilen Antalya Elmalı'daki 2500 yıllık mezar anıt, bakımsızlığa ve ilgisizliğe kurban gitmek üzere. İç ve dış yüzeyi karalama tahtasına dönen tarihi yapının zemini de yıllar önce define avcıları tarafından parçalanmış durumda. 

2500 yıllık lahit mezarı yaz boz tahtasına çevirdiler

Antalya'nın Elmalı ilçesine 12 kilometre uzaklıktaki Gölova (Müğren) köyünde bulunan klasik Lykia dönemine ait 2500 yıllık mezar anıtı ilgisizlikten yok olmak üzere. Lykia'nın sembol anıtlarından biri olarak kabul edilen yapının iç ve dış mekanlarındaki yağmalar ve karalamalar hayrete düşürüyor. Duvarları karalama tahtasına dönen yapının zemini de define avcıları tarafından kırılarak tahrip edilmiş durumda. 2500 yıllık lahit ilgi bekliyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...