200 milyon TL ödenek aktarıldı: Araştırma ve kazı sayısı 750'ye çıkıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
200 milyon TL ödenek aktarıldı: Araştırma ve kazı sayısı 750'ye çıkıyor

Kültür - Sanat Haberleri

Türkiye’deki tarihî sahalar bu sene yeni arkeolojik keşiflere gebe... Arkeolojik kazı çalışmalarında kullanılmak üzere aktarılan ödenek yıl sonuna kadar 500 milyon lirayı aşacak.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Tarihî zenginliklerin gün yüzüne çıkarılması hedefiyle yapılacak arkeolojik kazı ve araştırmaların sayısı yıl sonuna kadar 750’ye ulaşacak. 240 bilimsel kazı çalışmasının tamamına yakını ise bu ay başladı.

500 MİLYON TL'Yİ AŞACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından arkeolojik kazı çalışmalarında kullanılmak üzere yaklaşık 200 milyon lira ödenek aktarıldı. Ödenek desteği yıl sonuna kadar 500 milyon lirayı aşacak.

Bu sene Nevşehir’in Ürgüp ilçesindeki Sobesos antik şehrinde uzun müddet ara verilen kazı çalışmalarına yeniden başlanacak. Denizli Laodikeia ve Tripolis, Antalya Olympos, Patara, Perge ve Side, Muğla, Stratonikeia, Euromos, Knidos ve Beçin Kalesi, Mersin Silifke Kalesi ve Uzuncaburç gibi alanlarda ise restorasyon ağırlıklı çalışmalara devam edilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...