Prandelli'ye rağmen!

A -
A +
Galatasaray tek forvet oynayacaksa bu Umut Bulut olmalı.  Tek santrforlu sistemde Burak Yılmaz yedek oturur.

Galatasaray tek forvet oynayacaksa ki Cesare Prandelli'nin tercihi hep bu yönde, o zaman sarı-kırmızılıların rakip kaleye en yakın oyuncusu Umut Bulut olmalı. Dün akşam Karabük'te bunu bir defa daha gördük.
Çünkü Burak Yılmaz tek forvet oynayabilecek bir yapıya sahip değil. Tek forvet oynayan futbolcu, ileride topu tutarak takımın çıkmasını sağlayacak. Rakibe önde baskı yaparak oyun kurmasını engelleyecek.
Burak Yılmaz ise sprinter bir oyuncu. İtalyan teknik adam bu tercihiyle Burak'ı da bitiriyor aslında. Gol atabilmek için çırpınıyor. Formda da değil. Zaten olsaydı yakaladığı iki net pozisyonu da çok rahat gole çevirirdi.
Galatasaray, Karabük karşısına sistem olarak Dortmund maçındaki gibi çıktı. Prandelli müdahalelerde çok geç kaldı. Özellikle Karabük'ün geriye düştüğü anlarda Bruma gibi sprinter bir oyuncunun oynatılması gerekirdi.
Galatasaray Kasımpaşa maçında olduğu gibi yine çift forvete dönünce pozisyon bulmaya başladı ve yine Umut Bulut'un golüyle kazandı. Tek forvet konusunda ısrarcı olan Prandelli'nin deplasman maçlarında bunu uygulamasını anlayabilirim ama Arena'da çift forvetle oynamamasını çözemiyorum.
Galatasaray, Karabük karşısında maça çok iyi başladı. Hatta ilk 10 dakikada skor bir anda 2-0, 3-0 olabilirdi. Chedjou'nun golü arkasından Burak'ın karşı karşıya kaçırdığı pozisyon sonrası uyanan Karabük'ün özellikle ilk 15 dakikadan sonra gol atacağı bariz belliydi. Galatasaray'a karşı üstünlük kuran ev sahibi, 57'de duran toptan golü buldu.
İki şeyi anlamakta güçlük çekiyorum. Galatasaray'ın Melo, Selçuk, Dzemaili gibi defansif ağırlıklı bu kadar oyuncuyla oynamasına rağmen bu kadar pozisyon vermesini ve haftalardır sürekli duran toptan gol yenmesine rağmen bir önlem alınmamasını.
Emre Güngör'ün golünde alan paylaşımındaki hatanın yanı sıra Koray Günter'in de zamanlama hatası vardı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.