Kulübün Ruslara satılması Aysal ve ekibinin fikriydi!

A -
A +
Galatasaray hisselerinin Ruslara satılma durumundan bahsetmiştiniz. Detaylarını paylaşır mısınız?
Öncelikle Ümit Karan'ı, Ümit Karan yapan yegâne takım vardır o da Galatasaray'dır... Futbolcular ve yöneticiler gelip geçicidir. Benim için önemli olan ve tek gerçek Galatasaray'dır. Benim de yıllardır formasını giydiğim kulübü karşıma almam gibi bir durum asla söz konusu değil. Galatasaray'ı herkesten çok düşünürüm. Öncelikle bu konuyla ilgili şunu söylemek istiyorum. Hisse satışı planı, yeni yönetimin gündeminde değildi. Ünal Aysal başkanlığındaki yönetim kurulunun toplantılarında konuşulan bir konuydu. Ben de yaptığım araştırmalar sonucunda bazı bilgilere ulaştım. Ruslarla Denizbank'ın bağlantısının olmasının yanı sıra Galatasaray'ın da Denizbank'tan kredi alması bu gelişmeyi teyit eder cinstendi. Tekrar ifade etmekte yarar görüyorum , "Ben 'Galatasaray'ı Ruslara satmak istiyorlar' demedim. Yönetim kurullarında bu konu konuşuldu dedim". Buna özellikle dikkat çekmek istiyorum.
Yarsuvat, başkanlığı mayıs ayında bırakacak ve tekrar kongre yapılacak. Bu takım üzerinde baskı oluşturur mu?
8 aylığına göreve gelen bir yönetim mantığını doğru bulmadığımı söylemek istiyorum. Galatasaray gibi bir kulübe uzun vadeli projeler lazım, kısa süreli değil... O yüzden yapılan seçimli olağanüstü kongrede "kişileri hesaba katmadan" uzun zaman, sistemli bir şekilde çalışacak yönetimin gelmesini isterdim. Çünkü söz konusu Galatasaray'ın başarısı ve bunun uzun vadeye yayılabilmesidir. Yönetimin sezon sonunda ayrılacak olması takım üzerinde herhangi bir baskı oluşturmaz. Zaten üzerlerinde bir baskı var. Oyuncuların birçoğu milli takımlarında forma giyiyor. Ortaya koydukları performans nedeniyle bir de yönetim ayrılacak mı diye bir baskı hissetmezler.

Prandelli ligde başarısız değil ama...
Ligde Galatasaray ilk 9 haftalar itibariyle son 5 sezonun en çok puanını topladı. Cesare Prandelli sizce başarılı mı?
Sezon başında hedefi 4. yıldızı takmak olan ve Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmayı planlayan Galatasaray adına Cesare Prandelli ismi çok tartışılabilir. Ancak şu ana kadar topladığı puanlar sebebiyle 'başarısız' diyemeyiz. Şu da bir gerçek ki oynattığı futbol iyi değil ve ışık vermiyor. Ancak bu şampiyonluk için yarışan takımlar için önemli olan oyun değil. Karşılaşmaları kazanıp, şampiyonluğa ulaşabilmek. Prandelli başarılı mı değil mi sezon sonunda göreceğiz.

Selçuk kulübeye çekilmeli
Galatasaray Teknik Direktörü olsanız, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz'ı bu performanslarıyla oynatır mıydınız?
Burak Yılmaz kendini kanıtlamış, milli ve önemli bir futbolcu. Ancak sistem olarak ileri uçta tek başına, biraz yalnız kaldığını düşünüyorum. Bir partner ile çok daha başarılı olacaktır. Böylelikle zaman zaman aldığı eleştiriler de minumum seviyeye inecektir. Selçuk İnan ise karakter ve yetenek anlamında olumsuz bir şey söylemek mümkün değil. Ancak bu sezon performans anlamında zaman zaman vasatı aşamadığı gözle görülür bir gerçek. Selçuk'u bazı maçlarda dinlendirmek gelecek için hem onun adına hem de Galatasaray'ın adına çok daha iyi olacaktır.

Prandelli'ye Sabri sorulmuştur
Sabri Sarıoğlu'nun affedildikten sonra hemen kadroya alınıp maça çıkmasını yorumlar mısınız? Yönetim, Prandelli'yi kadro konusunda yönlendiriyor olabilir mi?
Sabri'nin affedilip oynaması gerektiğini çok uzun zamandır söylüyorum. Sonuçta Galatasaray'ın kaptanı... Bu konuda ve diğer durumlarda elbette ki yönetim kurulu, fikirlerini Teknik Direktör Cesare Prandelli'ye iletiyordur. Ancak bu fikir beyan etme durumu nasıl ve ne şekilde olur onu bilemiyorum.

Transfere hiç gerek yok
Galatasaray'ın ocak ayında transfer yapmaması dezavantaj mı?
Kadroda 40'ın üzerinde sözleşmeli futbolcu var. Avrupa'nın en büyük takımlarından biri olan G.Saray da olsa bu yükü kaldırması zor bir durum. O yüzden sarı-kırmızılıların devre arasında konuşmayacağı tek şey transferdir. Ayrıca mevcut kadro hem F.Bahçe hem de Beşiktaş ile rekabet edip, onları şampiyonluk yolunda geride bırakabilecek bir kadro.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.