3-5-2 tarih olmadı mı?

A -
A +
Galatasaray'ın ilk yarıdaki halini gördükten sonra yazmak hiç içimden gelmedi aslında. Maç öncesi kadrolar açıklandığında ve Prandelli'nin 3-5-2 dizilişiyle sahaya çıkacağını öğrendiğimde zaten umudumu kaybetmiştim.
Birkaç gün önce Sivas karşısında sanki iyi bir verim almış gibi Arsenal karşısına da 3-5-2'yle çıkan Prandelli'ye bu sistemin futbolda tarih olduğunu hatırlatmak isterim.
Galatasaray'ın bu oyuncu yapısıyla 3-5-2 sistemiyle oynayamayacağı çok net ortada.
Zaten iyi futbol oynamayan ve öz güven problemi yaşayan oyuncuları hiç alışık olmadıkları anlayış ve bölgelerde sahaya sürmek, intihardan başka bir şey değil.
3-5-2 hatasının yanı sıra Arsenal gibi bir dev ekiple oynarken, kontratağa uygun bir takımla çıkılması gerekirdi.
Pandev tam bir tank. Bu oyuncunun yerine Bruma tercih edilmeliydi. Savunmanın sağında Veysel'in yerine Tarık sahaya sürülmeliydi.
Melo'nun kesinlikle orta sahada, Sneijder'in de biraz daha önde oynatılması gerekirdi.
Sonuçta Prandelli taktik hatanın yanı sıra futbolcuları yanlış mevkilerde oynatarak performanslarını daha da düşürdü. İtalyan teknik adam maalesef takımındaki oyuncuların özelliklerini, neler yapabileceğini bilmiyor.
Bir paragraf da Selçuk'a açmak istiyorum. Eğer "Yorgunum" diyerek oynamak istememişse bu bana çok garip geldi.
Bizim dönemimizde hiçbir oyuncu böyle maçları kaçırmak istemezdi. Kendini iyi hissetmiyorsan yedekler arasına girersin. Kulübeden takıma destek vermek, tribünden destek vermekten iyidir. Emirates gibi bir statta, halı gibi bir zeminde, Arsenal gibi bir takıma karşı kim oynamak istemez ki?
Yenilsen de şu maçı yaşamak istersin. Prandelli'nin Selçuk'un iddia edildiği gibi bu çıkışı karşısında onu tribüne göndermesi bence doğru değil. "Sen benim kaptanımsın" diyerek kulübede oturtması gerekirdi.

MAÇIN ADAMI
Danny Welbeck

KIRILMA ANI
Prandelli'nin 3-5-2 kararını aldığı an
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.