Yüz Sarkması Bu Yöntemlere Direnemiyor!

Editör:
- Güncelleme:
Yüz Sarkması Bu Yöntemlere Direnemiyor!
Hayatın İçinden Haberleri

Zaman ilerledikçe insan yaş alır. Ve her yeni yaşında biraz daha yaşlanmış olur. Yaşlılık yalnızca kişinin büyüyen yaşı ile belli olmaz. İnsanın bedeni de yaşlılığı belli eden özelliklere sahip olur. Derinin canlı rengini kaybetmesi, kırışıkların oluşması ve yüz sarkması yaşlılığın gözle görünen etkileridir.

Cildin zaman içinde gevşeyerek dinçliğini kaybetmesi sarkma olarak tanımlanır. Vücudun çeşitli bölümlerinde bu durum meydana gelir. Ancak insanın yüzünde yaşanan sarkma ciddi olarak fark edilen bir değişime sebep olur.

Orta yaşlarda başlayan bu duruma gelişen sağlık yöntemleri ile müdahale etmek mümkündür. Fakat bu yöntemlerin ne olduğunu öğrenmeden önce gelin bu sarkmanın nedenlerini keşfedelim.

hurriyet.com.tr'nin haberine göre, zamanla genetik faktörler, yaşam şekli ve yanlış beslenmenin etkisiyle yüz bölgesinde sarkmaların meydana gelebiliyor. Güzellik Koçu Aylin Çetinkaya, cilt sarkmasını önlemek için önemli ipuçları verdi.

Kolajen ve elastin çok önemli

Sarkmanın temel nedeni zamanla kolajen ve elastinin azalmasıdır. Vücuttaki ana yapısal proteinlerden biri olan kolajen ‘cildin temel yapı taşı’ olarak kabul ediliyor. 20’li yaşlardan itibaren kolajen üretimi her yıl yüzde 1 oranında azalmaya başlar. Bunun üzerine elastin de kaybedilir. Elastin, elastik liflerin içinde bir yay gibi sarılıp geri dönen ve cilt gerildikten sonra 'geri sıçrama' etkisini yaratan bir proteindir. Yani ciltte yeteri kadar elastin varsa deriyi çekip bıraktığınızda eski haline döner. Yaş ilerledikçe kolajen ve elastin azaldığı için ciltte gevşeklikler, sarkmalar, kırışıklıklar, renk solmaları, esneklik kaybı ortaya çıkar.

Yüz Sarkması Bu Yöntemlere Direnemiyor!

Yüz Sarkması Neden Olur?

İnsan bedeninde meydana gelen bazı değişikler engellenemez. Çünkü zamanın etkisi ister istemez kişinin bedenine yansır. Buna karşın bu etkilerin ne kadar belirgin olacağı kişinin yaşam tarzıyla alakalıdır. Yüz sarkması da zaman kaynaklı bir problem olsa da onun ortaya çıkışını hızlandıran bazı nedenler vardır;

  • Düzensiz uyku,
  • Sağlıksız beslenme,
  • Yeterince su tüketmeme,
  • Yüzde aşırı kozmetik ürünü kullanma,
  • Depresyon,
  •  

Bütün bunlar yüzdeki derinin gevşemesine, canlılığını kaybetmesine ve zamanla sarkmasına neden olur. Ama sarkmış yüzü sıkılaştırmanın yolu yok değildir. Yalnızca doğru bilgiyi edinmek gerekir.

Sarkmış Yüz Nasıl Sıkılaşır?

Sağlık teknolojilerinin gelişmesiyle birçok yeni yöntem ortaya çıkmış, insanların pek çok rahatsızlığına yeni cevaplar türemiştir. Kişinin fiziki görünümüne dair duyduğu rahatsızlıklar ise estetik yöntemleri ile çözülür hale gelmiştir. Dolgu ve germe işlemleri yüz sarkması için kullanılan yeni yöntemler arasındadır.

Dolgu işlemi yapay olduğu gibi kişinin bedeninden alınan yağ dokuları ile de yapılan bir işlemdir. Cilt altına uygulanan bu işlem sayesinde kişinin yüzü daha sıkı bir hale gelir. Germe operasyonu ise kişinin yüzündeki derinin gerilerek daha dinç durmasını sağlayan bir işlemdir.

Estetik müdahale olan her iki işlem de kişinin yüzünü daha sıkı bir hale getirme amacını taşır. Böylece sarkan yüzün toplanma şansı olur. Ama bunun için estetik bir operasyon illa şart değildir.

Sarkan Yüz Toplanır mı?

İnsan cildi yaşlandıkça olduğundan daha yumuşak bir hale gelir. Canlılığını kaybeder. Yüz sarkması oluşur. Ancak sarkan yüzün toplanma imkânı vardır. Germe, dolgu gibi estetik işlemlerin yanı sıra radyofrekans, lazer, PRP gibi yöntemler derinin gençleşmesi için kullanılır.

Ameliyatsız olan bu işlemlerde radyofrekans, cilde manyetik dalgaların gönderildiği bir işlemdir. Lazer ise derinin yapısını yenilemek için kullanılan bir yöntemdir. İnsanın kanında bulunan, diğer adı beyaz kan olan trombositten yapılan PRP işlemi ise kişinin kendi kanıyla oluşturulan bir tür serumdur.

Bu yöntemlerin hepsi sarkan yüzün toparlanması için tercih edilen ameliyatsız işlemlerdir.

Yüz Sarkması İçin Yüz Hareketleri

Yaşlılık önü alınamayan bir durumdur. Ancak insan bedeninde vuku bulan etkilerinin önüne geçmek mümkündür. Yüz sarkması için kişinin orta yaşlara ulaşmadan ya da tam olarak sarkma döneminin başlarında yapacağı bazı yüz hareketleri vardır.

Kimisi için yoga olarak da görülen bu hareketler gayet basittir ve günde yalnızca beş ya da on dakika boyunca tekrarlanması yeterli olur. Bu hareketler;

  • Kişi yanaklarını şişirir, on saniye boyunca bu şekilde durur. Ardından ağzında biriktirdiği havayı verir. Bu hareketi arka arkaya beş defa daha tekrarlar.
  • On saniye boyunca aşırı sırıtır. Dudak kasları en üst noktaya kadar çalışır. Sonrasında ise dudaklarını serbest bırakır. Bu işlem de yaklaşık beş kez uygulanmalıdır.
  • Son olarak Çin Bıyığı adını taşıyan yöntem kişinin yüzündeki sarkma olasılığını en aza düşüren basit bir yüz egzersizidir. Kişi işaret ve orta parmaklarını iki yanağının üstüne yerleştirir. Sonrasında ise derisini kulaklarına doğru olacak biçimde geriye doğru gerer. Bu hareket de on saniye boyunca sürer ve birkaç defa daha tekrarlanır.

Bu kolay ve vakit almayan egzersizler sayesinde kişi yüzünde meydana gelecek sarkmaların önüne geçme şansı elde eder.

Yüz sarkması herkesin yaşayabileceği bir durumdur. Ancak bu yöntemler sayesinde ciltteki bu sarkmayı sonlandırma imkanı vardır. Bunlar sayesinde kişi hangi yaşında olursa olsun daha genç ve canlı görünen bir yüze kavuşur.

Kaynak: hurriyet.com.tr

Derleyen: turkiyegazetesi.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...