Yunanistan hangi adalar vizesiz olacak? Yunanistan 7 günlük turist vizesi olan 10 ada!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yunanistan hangi adalar vizesiz olacak?  Yunanistan 7 günlük turist vizesi olan 10 ada!

Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yunanistan, Türk vatandaşlarına Ege'deki 10 ada için 7 günlük turist vizesi verecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atina'da Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Miçotakis, Yunan adalarında Türklere 7 günlük turist vizesi sağlanacağını söyledi. Peki 7 günlük turist vizesi hangi adalar için? 7 günlük turist vizesi uygulaması ne zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye- Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin beşinci toplantısı kapsamında resmi ziyarette bulunmak üzere Yunanistan'a gitti. Atina'da Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile bir araya geldi. İki lider görüşme sonrası açıklama yaptı. Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türklere kapıda 7 günlük turist vizesi verileceğini söyledi. Öte yandan Miçotakis, Türk vatandaşlarına 10 Yunan adası için 7 günlük vize muafiyeti sağlanacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Ege denizinin barış denizi olmasını istediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türk vatandaşlarının Ege'deki Yunan adalarına vizesiz seyahatini görüştüklerini söyleyen Miçotakis, önemli bir açıklamada bulundu. Miçotakis konuşmasında vize konusuna değindi. Yunan Başbakan Türk öğrencilerle Avrupalı öğrenciler arasında daha yakın işbirliği sağlanması için vizeden muafiyesi meselesini ele aldıklarını söyledi. 

Miçotakis, "Doğu Ege'de yıl boyunca 7 gün süre ile vizeden muaf tutularak Türk vatandaşlarının Doğu Ege adalarını ziyareti serbestisini ele aldık." diye konuştu. Vatandaşlar bu haber ile birlikte 7 günlük turist vizesi hangi adalar için? 7 günlük turist vizesi uygulaması ne zaman başlayacak? sorularını merak ediyor.

7 GÜNLÜK TURİST VİZESİ OLAN 10 ADA HANGİLERİ?

Yunanistan'ın Göçten Sorumlu Bakanı Dimitris Kairidis, anlaşma kapsamındaki adaları açıkladı. Türk vatandaşlarına 7 günlük turist vizesi uygulanmasının Ege'de Limni, Midilli, Sakız, Sisam, Leros, Kalimnos, İstanköy, Rodos, Sömbeki ve Kasteloris adalarında uygulanması bekleniyor.

 

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Lara 8 Aralık 2023 11:59

1 hafta çok iyi olmuş adalara gitmeyi istiyordum zaten çok güzel yerler

Efe Ercengiz 8 Aralık 2023 11:57

Erdoğan'ın dediği gibi aynı coğrafyadayız dostluk kurmak iki tarafında yararına olur

Sonraki Haber Yükleniyor...