Tunceli'de deprem bekleniyor mu? Naci Görür Yedisu fay hattı açıklaması nedir?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Tunceli'de deprem bekleniyor mu? Naci Görür Yedisu fay hattı açıklaması nedir?

Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Prof. Dr. Naci Görür, Yedisu fay hattı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Görür'ün açıklamasının ardından vatandaşlar Tunceli'de deprem bekleniyor mu? merak etti. Peki, Naci Görür Yedisu fay hattı açıklaması nedir? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Yer bilimci ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür'ün Yedisu fay hattı ile ilgili yaptığı açıklamayla beraber Tunceli'de deprem bekleniyor mu? Naci Görür Yedisu fay hattı açıklaması nedir? soruları gündeme geldi. Tunceli'ye dikkat çektiği konuşma haberimizde yer alıyor.

TUNCELİ DEPREM BEKLENİYOR MU?

Prof. Dr. Naci Görür, Yedisu fayının deprem tekerrür periyodunu doldurduğunu söyleyerek "Tunceli’yi depreme hazırlayın. Tunceli'ye sahip çıkın, Tunceli tam riskin altında" dedi.

NACİ GÖRÜR DEPREM AÇIKLAMASI NEDİR?

"Büyük bir ihtimalle o bölgede dumanlı fayı var. Dumanlı fayı Gümüşhane’nin hemen yakınından gelir, Kuzey Anadolu fayına birleşir. O fay Erzincan’ın biraz batısında Kuzey Anadolu fayıyla birleşir. Erzincan ile Bingöl arasında Yedisu fayı vardır. Deprem olan faya görece olarak yakın. O Yedisu fayı en son depremi 1784’te üretmiştir ve deprem tekerrür periyodu da dolmuştur.

Tunceli'de deprem bekleniyor mu? Naci Görür Yedisu fay hattı açıklaması nedir?

7’nin üzerinde bir depremden bahsediyorum. Onun için ben birkaç gün önce söyledim, 'Tunceli’ye dikkat edin, Tunceli’yi depreme hazırlayın, Pülümür’ü depreme hazırlayın. Bunlar gerçekten tehdit altında.' Aynen Hatay'a, Kahramanmaraş'a ve Elazığ'a söylediğimiz gibi. Tunceli'ye sahip çıkın, Tunceli önemli. Tunceli tam riskin altında."

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...