Suudi Arabistan kralı kimdir? Suudi Arabistan'ın yönetim şekli nedir, ne zaman kuruldu?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Suudi Arabistan kralı kimdir? Suudi Arabistan'ın yönetim şekli nedir, ne zaman kuruldu?

Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Vatandaşların gündeminde Suudi Arabistan kralının kim olduğu yer alırken Suudi Arabistan'a dair detaylar da araştırıldı. Arama motorlarında aratılanlar arasında ise Suudi Arabistan kralı kimdir? Suudi Arabistan'ın yönetim şekli nedir, ne zaman kuruldu? soruları yer aldı.

Son günlerde internette sıklıkla aratılanlar arasında Suudi Arabistan kralı kim? sorusu yer alıyor. Vatandaşların merak ettikleri arasında yer alan Suudi Arabistan kralı kimdir? Suudi Arabistan'ın yönetim şekli nedir, ne zaman kuruldu? sorularının yanıtı haberimizde...

SUUDİ ARABİSTAN KRALI KİM?

Selman bin Abdülaziz Âl-i Suud, 31 Aralık 1935 yılında Riyad'da dünyaya geldi. 7. Suudi Arabistan Kralıdır. 23 Ocak 2015'te Kral Abdullah'ın ölümünden sonra tahta geçti. Babası ülkenin ilk kralı Abdülaziz bin Abdurrahman, annesi ise Hassa bint Ahmed'dir. Kralın 45 çocuğundan 25. oğludur.

Selman bin Abdülaziz Âl-i Suud, 5 kez evlenmiştir. İlk üç eşinden toplam 13 çocuğu olmuştur; diğer iki eşinden çocuğu olmamıştır. İlk eşi dayısının kızı Sultana bint Türki es-Sudeyri'dir.

Suudi Arabistan kralı kimdir? Suudi Arabistan'ın yönetim şekli nedir, ne zaman kuruldu?

SUUDİ ARABİSTAN'IN YÖNETİM ŞEKLİ NEDİR?

Mutlak monarşi ile yönetilen Suudi Arabistan Suud Hanedanı tarafından yönetilmektedir. Suudi Arabistan Kralı, Suudi Arabistan Krallığı'nın başıaynı zamanda Devlet ve Hükûmet Başkanı'dır.

Suudi Arabistan, şeriat yasalarının anayasa olarak kabul edildiği bir krallıktır. Hem yürütme gücünü, hem yasama gücünü elinde tutan kral, Bakanlar Kurulu'nu kendi atar ve kararlarını veto etme hakkına sahiptir. Yönetimle ilgili önemli kararların aşağı yukarı tümü, Suudi ailesi tarafından alınır. Siyasal parti de, yasama organı da bulunmamakla birlikte, her yurttaş "meclis" diye adlandırılan düzenli dinleme oturumlarına doğrudan başvurarak krala şikâyetlerini iletebilir, yardımını isteyebilir.

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...