Sürüldüğünde eldeki yaşlılık lekelerini geçiriyor! Kahverengi lekeler ve kırışıklıkları yok ediyor...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sürüldüğünde eldeki yaşlılık lekelerini geçiriyor! Kahverengi lekeler ve kırışıklıkları yok ediyor...

Hayatın İçinden Haberleri

Yaşlılık lekeleri, derinin üst kısmında kahverengi ve siyahımsı pigmentlerle kendini belli ediyor. Genellikle açık tenli kişilerde daha belirgin şekilde görülüyor. Peki, yaşlılık lekeleri ne zaman ve nasıl başlar? Doğal bir tedavisi var mı?

Yaşlılık lekeleri 45-50 yaşlarında deride görülmeye başlar. Ancak bazı durumlarda daha erken de meydana gelebilir. Genellikle güneşe aşırı maruz kalınması sonucu 30’lu yaşlarda ortaya çıkabilir. Uzun süre güneşlenen kişilerde daha sık rastlanır. El, burun gibi bölgelerde oluşan bu lekeler çoğu zaman zararsızdır.

KAHVERENGİ LEKELER NEDEN GÖRÜLÜR?

Cildin güneş ışığına maruz kalan bölgelerinde ‘melanin’ yoğunlaşması ile kahverengi lekelerin oluşumu da kaçınılmaz olur. Öte yandan kahverengi lekeler uzun süre doğum kontrol hapı kullanımı, hormonal dengesizlikler, belirli ilaçların alımı, karaciğer rahatsızlıkları, stres ve genetik nedenlerle de ortaya çıkabilir. 

Ciltteki kahverengi lekelerden korunmak ve varsa kurtulmak için bazı yöntemler mevcut. 

- Leke oluşumu sigara içenlerde daha sık görülür. Bunun nedeni sigaranın kan dolaşımının yeterli düzeyde oksijen taşıyamaması yüzünden ciltten toksik maddeleri de daha az uzaklaştırması. Sonucunda leke oluşumu riski artar, bu nedenle sigara kullanımından kaçınmak gerekir. 

- Solaryum tıpkı güneşe maruz kaldığınızdaki gibi cilt lekeleri oluşturabilir ve var olanları da arttırır. Bu durum da cilt yaşlanması ve lekeyle sonuçlanır. 

- Cilt lekelerini yok etmek için uygulanabilecek yöntemler kimyasal peeling, kriyoterapi, PRP uygulaması, IPL ve lazer yöntemleri olarak sıralanabilir. 

Sürüldüğünde eldeki yaşlılık lekelerini geçiriyor! Kahverengi lekeler ve kırışıklıkları yok ediyor...

ELDEKİ KAHVERENGİ LEKELER İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER

Sabah’ta yer alan bir içerikte ise elde oluşan kahverengi gidermenin doğal yolları paylaşıldı. Uygulanması öneriler çözüm önerileri şöyle:

Bir kırmızı soğanın suyunu sıkarak 2 çorba kaşığı elma sirkesi ile karıştırın. Bu karışımı pamukla kahverengi lekelerin üzerine sürün. Kurumasını bekledikten sonra suyla durulayın.

İki çorba kaşığı taze limon suyu ve bir çorba kaşığı yoğurdu karıştırdıktan sonra ellerdeki kahverengi lekelerin üzerine sürün ve kuruduktan sonra soğuk su ilke durulayın.

Rendelenmiş bir yaban turpunu 1 çorba kaşığı limon suyu ile karıştırdıktan sonra lekelerin üzerine sürün. 10-15 dakika beklettikten sonra suyla durulayın. Bu karşımın düzenli olarak kullanımı kahverengi lekeleri azaltacaktır.

Sütün içinde bulunan alktik asit kahverengi lekelerin rengini açmada etkilidir. 2 çorba kaşığı sütü 1 çorba kaşığı hardal tozu ile karıştırıp lekelere sürün.

Not: Bu doğal ve bitkisel tedaviler ellerdeki kahverengi lekeleri hemen ortadan kaldırmayabilir. Söz konusu reçetelerden birini seçerek düzenli olarak lekeler üzerine uygulamalısınız. Eğer geçmiyorsa bir cilt doktoruna görünmelisiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...