Sofranızın vazgeçilmezi olacak! Yüksek tansiyonunuz varsa sapını kaynatıp için

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Sofranızın vazgeçilmezi olacak! Yüksek tansiyonunuz varsa sapını kaynatıp için

Hayatın İçinden Haberleri  / Haber Merkezi

Maydanoz, Türk mutfağında salatalara ve yemeklere sıklıkla kullanılan bir bitki olarak karşımıza çıkıyor. Maydanozun birçok faydası olduğu bilinirken maydanoz sapı da bazı sorunlara adeta deva oluyor. İşte maydanozun bilinmeyen pek çok faydası...

Maydanoz her yemeğe eklenen ve salataların vazgeçilmezi olarak karşımıza çıkıyor. Türk mutfağında neredeyse her salatada gördüğümüz maydanozun bilinmeyen faydaları var.

İçerisinde A, C, K vitamini, folik asit gibi vitaminler; potasyum, kalsiyum ve demir gibi mineraller bulunuyor. Aynı zamanda antioksidan içerdiği için kalp ve damar hastalıkları riskini azaltıyor. Bu açıdan damar hastalıklarından olan yüksek tansiyon, kolesterol gibi hastalıkların iyileştirilmesinde destek oluyor.

BAĞIŞIKLIĞIN GÜÇLENMESİNE YARDIMCI OLUYOR

Folik asit bakımından zengin olan bu yeşil bitki, aynı zamanda kanser gibi hastalıklara karşı da bağışıklığın güçlenmesine yardımcı oluyor. Düzenli maydanoz tüketildiğinde beyin ile ilgili olan hafıza kaybı, konsantrasyon ve dikkat eksikliği gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltabilir. 

Sofranızın vazgeçilmezi olacak! Yüksek tansiyonunuz varsa sapını kaynatıp için

MAYDANOZUN SAPLARINI SAKIN ATMAYIN

Düzenli olarak tüketilince insan sağlığına faydaları saymakla bitmeyen maydanozu sofralarınızdan eksik etmeyeceksiniz. Maydanozun sapları da yaprakları gibi enfeksiyonlara karşı koruyucu, cilt ve göze iyi gelen, kan şekerini dengelenmesine destekleyen özelliklere sahiptir. Diğer yandan cilt ve göze iyi gelmesiyle de bilinir. Aynı zamanda yüksek tansiyonu da dengeler. Besleyici içeriği olan maydanoz sapları atılmamalıdır. Sayılan faydalarından yararlanmak için maydanoz sapını kaynatarak içebilirsiniz. 

ASTIMA İYİ GELİYOR

Üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı da iyileştirici etkisi olan maydanoz suyunun astım ve nefes darlığı gibi hastalıklara karşı tüketilmesi önerilir. Bir yandan da vücuttaki ödem durumlarında maydanoz suyu ödemin atılmasına yardımcı olur.

Sofranızın vazgeçilmezi olacak! Yüksek tansiyonunuz varsa sapını kaynatıp için

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...