Sivas'ta köylüler petrol heyecanı yaşıyor! Ateşle birlikte yanıyor: Her yerden fışkırıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Sivas'ta köylüler petrol heyecanı yaşıyor! Ateşle birlikte yanıyor: Her yerden fışkırıyor

Hayatın İçinden Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Sivas'ın Suşehri ilçesine bağlı Karacaören köyünün yüksek kesimlerinde çıkan sıvı gizemini koruyor. Köylüler, çıkan sıvının petrol olabileceğini düşünüyor ve yetkililerin bölgeyi araştırmasını talep ediyor.

Sivas'ın Suşehri ilçesine bağlı Karacaören köyünün yüksek kesimlerinde her yerden çıkan esrarengiz sıvı bölgede yaşayanları heyecanlandırıyor. Bölge halkı çıkan sıvının petrole işaret olabileceğini düşünüyor.

PETROLÜN EKONOMİYE KAZANDIRILMASINI İSTİYORLAR

Yaklaşık 2 bin metrede dikkat çeken zemin sıvılaşması ve adeta her yerden yüzeye çıkan renkli su köy sakinlerini heyecanlandırdı. İddialara göre bahar aylarında ateşle birleştiğinde yanan sıvı, sudaki yağlı ve rengarenk tortu petrol umudunu yükseltiyor. Köylüler, geçmişte bölgede araştırma yapıldığını ancak araştırma sonuçlarının kendileriyle paylaşılmadığını söylüyor. Zeminde araştırma için açılan kuyuların kapatılmadan olduğu gibi bırakıldığını söyleyen köylüler, varsa bölgedeki petrolün ülke ekonomisine kazandırılmasını istiyor.

Sivas'ta köylüler petrol heyecanı yaşıyor! Ateşle birlikte yanıyor: Her yerden fışkırıyor

GAZA BENZER GÖRÜNTÜSÜ VAR

Konu hakkında açıklama yapan köy muhtarı Erhan Betaş, bölgeden bilmedikleri farklı bir sıvının akıp gittiğini belirtip, "Burada yıllardan beri petrol veya gaz olabilir, bilmediğimiz bir sıvı akıp gidiyor. Bu sıvının devletimiz tarafından araştırılıp ülke ekonomimize kazandırılmasını temenni ediyoruz. Şuan güz ayında olduğumuz için sudaki karışım biraz zayıf ancak bahar aylarında çok daha belirgin bir hal alıyor. Gaza benzer bir görüntüsü var. Araştırılıp ülke ekonomisine kazandırılmasını istiyoruz" dedi.

PETROL FIŞKIRIR GİBİ OLUYOR

İki dönem önce köy muhtarlığı yapan İsmet Coşkun ise kendi muhtarlığı döneminde bölgede inceleme yapıldığını belirtip, "Buraya çok gelenler oldu. Araştırma yapıp gittiler ancak bize bir bilgi vermediler. Bahar aylarında adeta yer altından petrol fışkırır gibi oluyor. Su parıl parıl parıldıyor. Ancak gaz yağı mı? petrol mü? doğalgaz mı? Bilemiyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...