Roman Abramoviç kimdir? Roman Abramoviç kaç yaşında, ne iş yapıyor? Rus milyarder Roman Abramoviç serveti ne kadar?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Roman Abramoviç kimdir? Roman Abramoviç kaç yaşında, ne iş yapıyor? Rus milyarder Roman Abramoviç serveti ne kadar?

Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Rus milyarder Roman Abramoviç İstanbul’daki bir restoranda toplam 85 bin TL hesap ödeyip garsonlara da 175 bin TL de bahşiş verdi. Dünyaca ünlü iş adamı Roman Abramoviç’in kim olduğu ve hayatı merak konusu oldu. Peki Roman Abramoviç kimdir? Roman Abramoviç kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Ünlü iş adamı Roman Abramoviç, İstanbul’da bir restoranda ödediği hesap ve bıraktığı bahşiş ile gündemin merak edilen isimleri arasında yer aldı.İngiliz futbol kulübü  Chelsea’yi sattıktan sonra İngiltere'den taşınan Abramoviç, geçtiğimiz aylarda İstanbul'dan ev almıştı. Rus milyarder Roman Abramoviç  önceki akşam İstanbul’da gittiği mekanda ödediği hesapla gündeme geldi. Abramoviç toplam 85 bin TL hesap öderken, 175 bin TL bahşiş verdi.

Roman Abramoviç’in hayatı ve serveti merak konusu oldu. Arama motorları aracılığı ile Roman Abramoviç kimdir? Roman Abramoviç kaç yaşında, ne iş yapıyor? sorularının yanıtı araştırılıyor. İşte Rus milyarder Roman Abramoviç  hakkında merak edilen detaylar…

ROMAN ABRAMOVİÇ KİMDİR?

Roman Arkadyeviç Abramoviç  24 Ekim 1966 yılında Rusya'nın Saratov şehrinde Yahudi bir ailede doğdu. Rus-İsrailli-Portekizli milyarder, oligark ve politikacıdır. 3,5 yaşında babasını, 4 yaşında ise annesini kaybetti. Endüstri ve ticarete ilgisi Sovyet Ordusuna katılmadan önce başlamıştır. İş hayatına 1992 yılında başladı. 1992-1995 yılları arasında beş şirket kurdu.

Chelsea FC'nin eski sahibi olmasıyla da bilinen Abramoviç, 2019 yılının Forbes listesine göre 12,9 milyar Amerikan doları olarak tahmin edilen servetiyle,İsrail'in en zengin ikinci, Rusya'nın en zengin on birinci ve Portekiz'in en zengin birinci kişisi oldu.Dünyanın 120. en zengin kişisidir. 1999-2013 yılları arasında Çukotka'da okullar, hastaneler ve altyapı inşa etmek için 2.5 milyar dolardan fazla bağışta bulunmuştur. Abramoviç, eleştirmenleri tarafından bir oligark olarak gösterildi. Ayrıca Abramoviç, daha önce 2000'den 2008'e kadar Çukotka Özerk Okrugu'nun valisi olarak görev yaptı. 

Roman Abramoviç Premier League takımlarından Chelsea kulübünün sahibidir. Dünyanın en büyük yatına (eclipse 165m) sahiptir.

ROMAN ABRAMOVİÇ SERVETİ

Roman Abramoviç şu anda 2 yata sahiptir. Eclipse 165m ve Luna 115m. Pelorus isimli 115 metrelik megayatını 300 milyon dolar karşılığında Mayıs 2011'de Amerikalı müzik ve film yapımcısı David Geffen'e sattı. The Bandit isimli 30 kişilik yemek salonu, lavaboları altın kaplamalı mutfağı olan Boeing 767 jete sahip. Bu değişikliklerle birlikte uçağın 300 milyon dolara malolduğu belirtilmektedir. Ayrıca iki adet helikoptere sahiptir.

Başta Maybach limuzin olmak üzere hepsi zırhlı olan otomobil filosuna sahip olup, Londra'da, Eaton Meydanı'nda 6 katlı bir evi 28 milyon Sterline satın alan Abramoviç'in ülkenin batısındaki Sussex'te 450 hektarlık arazisi Moskova, Cote d'Azur, İspanya ve İsrail gibi ülkelerde çok sayıda mülkleri vardır.

2005 yılında, Londra'da açık artırmayla satışa çıkan İtalya'nın Toskana bölgesindeki San Miniato kasabası yakınlarında bulunan 850 gramlık trüf siyah mantarı, 28 bin pound'a satın aldı.

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...