Rengi kararmıyor, bozulmuyor! Tam ölçülü vişne reçeli tarifi…

Editör:
- Güncelleme:
Rengi kararmıyor, bozulmuyor! Tam ölçülü vişne reçeli tarifi…
Hayatın İçinden Haberleri

Mayhoş tatlardan hoşlananlar için vişne reçeli harika bir seçenek. Üstelik evde yapılan bu tarifle rengi berrak oluyor ve uzun süre bozulmuyor.

Reçel, kahvaltı sofralarına yakışan mükemmel lezzetlerden biri. Kayısı, çilek, ayva hepsinin tadı harika ancak vişneninki bir başka. Pankek ve kreplere de çok yakışan vişne reçelini tatlı tariflerinde sos olarak da kullanabilirsiniz.

Peki, vişne reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında, ölçülü vişne reçeli için gerekli malzemeler neler? Tüm bunları merak edenler için yapım aşamalarını ve püf noktalarını veriyoruz…

Vişne reçeli için malzemeler

1 kilogram vişne (çekirdekleri çıkarıldıktan sonra 700 gram)
500 gram toz şeker
½ adet taze sıkılmış limon suyu
1 tutam limon tuzu

Rengi kararmıyor, bozulmuyor! Tam ölçülü vişne reçeli tarifi…

NASIL YAPILIR?

Vişneleri bol suyla yıkayın ve saplarını koparıp bir pipet yardımıyla çekirdeklerini çıkarın.

Çekirdeklerinden ayırdığınız vişneleri çelik tencereye alıp üzerlerine toz şekeri ekleyin.

Kapağı kapalı şekilde bir gece boyunca suyunu salması için bekletin.

Vişne az sulu bir meyve olduğu için bıraktığı su az olabilir. Yetersiz gelirse, ertesi sabah içine 1 su bardağı kadar su ilavesi yapın. Vişneleri ezmeden hafifçe karıştırın, ocağın altını açıp kısık ateşte pişirin.

En kısık ateşte, üzerinde biriken köpükleri ara ara alarak kıvamlı oluncaya kadar 2 saat pişirin.

Ocaktan almadan 5 dakika önce limon suyunu ve limon tuzunu ekleyin. Ocaktan alarak cam bir kaba boşaltıp kıvam alana dek bekletin.

Oda ısısına geldikten sonra kavanozlara koyun. Ters çevirerek bir gece beklettikten sonra buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Rengi kararmıyor, bozulmuyor! Tam ölçülü vişne reçeli tarifi…

PÜF NOKTALARI

- Tanelerine çok fazla zarar vermemek için vişneleri ezmeden hafifçe karıştırmanız önemli.
- Reçeli çok sık karıştırmadan pişirmek şekerlenmesini de engelleyecek.
- Kaynamaya başlayınca köpüklerini almak da önemli. Köpüklerini kaşıkla aldığınız reçel daha berrak olacak.

VİŞNE ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARMAK İÇİN ÖNERİ

Vişne reçelini hazırlamadan önce çekirdeklerini çıkarmak için ince saplı bir çay kaşığı kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra hazır satılan çekirdek aparatlarından satın alabilirsiniz ya da bir pipet yardımıyla da çekirdekleri çıkartabilirsiniz.

Derleyen: Turkiyegazetesi.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...