Öyle bir hile var ki… Bayramda sahte baklavayı anlamanın tek yoluymuş

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Öyle bir hile var ki… Bayramda sahte baklavayı anlamanın tek yoluymuş

Hayatın İçinden Haberleri

Kurban Bayramı’na günler kala, bayram alışverişi de hızlandı. Listenin ilk sırasında yer alan baklavanın fiyatının yüksek olması nedeniyle vatandaşlar ucuz ürünlere yöneliyor. Sahte baklavayı anlamanın yöntemini ise uzmanı açıklıyor.

Kurban Bayramı yaklaşırken “Sahte baklava nasıl anlaşılır?” , “Sahte baklavada hangi malzemeler kullanılır?” gibi sorular arttı. Fıstık yerine bezelye istemiyorsanız bu önerilere kulak verin. İşte sahte baklavayı anlama tüyoları…

İhlas Haber Ajansı’na konuşan Baklavacı Süleyman Kayacan, sahte ve kalitesiz baklavanın boğazda yanma yapacağını ifade ederek, “Baklavada şekerlenme varsa eğer o iyi bir tatlıdır” dedi.

“İYİ OLMAYAN BAKLAVA BOĞAZDA YANMA YAPAR”

Kurban Bayramı öncesi Afyonkarahisar’daki baklavacılar vatandaşları kalitesiz baklavalara karşı uyardı. Afyonkarahisar’da yaptığı kaliteli baklavalarıyla tanınan Süleyman Kayacan, baklavanın gerçek ya da hileli olduğunu anlayabilmenin çok basit olduğuna dikkat çekti. Kayacan şöyle konuştu:

-Normal olmayan bir baklava kesinlikle boğazda yanma yapar. İyi bir tatlının içindeki sade yağ, şeker ve nişasta çok önemlidir. Hepsinin kaliteli olması gerekir. 

-Bunların maliyet yüksek. Maliyet değerinden dolayı fiyat yüksek geliyor. Tüketici zaten bu konuda iyi bir baklavayı kaç liraya alabileceğinin farkında, bunu biliyor. O yüzden ucuz satılan tatlıların kesinlikle kalitesiz olduğunu, gerçek tatlı olmadığının tüketici zaten bilincinde.

Öyle bir hile var ki… Bayramda sahte baklavayı anlamanın tek yoluymuş

“RAF ÖMRÜNÜ UZATMAK İÇİN MISIR ŞURUBU KULLANILIYOR”

Baklavada kullanılan ürünlerin kalite olması gerektiğinin altını çizen Kayacan, “Birinci sınıf kaliteli malzeme ile yapılan tatlı hem fiyat hem de lezzet olarak fark ediliyor. Şuan piyasa şartlarında 300 TL’nin altındaki baklavaların kalitesiz olduğunu söyleyebilirim. Bazı işletmelerin baklavanın raf ömrünü uzun olması için mısır şurubu kullanıyor. Bu mısır şurubu tatlının şekerlemesini önlüyor” dedi.

Kayacan, şekerlenen tatlının kesinlikle iyi bir tatlı olduğunu da söyleyerek, herkesin Kurban Bayram’ını kutladı.

İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...