Osman Ünlü kimdir? Osman Ünlü hoca kaç yaşında, nereli?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Osman Ünlü kimdir? Osman Ünlü hoca kaç yaşında, nereli?

Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

TGRT kanalında Huzura Doğru programının sunucusu Osman Ünlü kimdir? Yazar Osman Ünlü'nün hayatı ve biyografisi merak edilen konular arasında yer alıyor. Osman Ünlü'nün kitapları nedir? Osman Ünlü'nün yazıları nereden okunur? İşte, detaylar...

Yer aldığı programlardaki konuşmalarıyla izleyici kitlesine ulaşan bir isim olan Osman Ünlü kimdir? 1950'de Konya'nın Başarakavak köyünde dünyaya geldi. Dini tahsiline burada başladı. Fahri olarak camilerde görev yaptı. Huzura Doğru ve İslam ve Toplum programlarında hizmetlerini sürdürmektedir. Osman Ünlü kaç yaşında, nereli?

OSMAN ÜNLÜ KİMDİR?

1950'de Konya'da dünyaya geldi. İlk temel dini eğitimini ailesinden aldı. İtikat ve ilmihâl kitapları üzerinde çalışmalar yaptı. Nasihatlerinde devamlı büyüklerden bahseder, onların yolunda olmayı dünya ve ahiret saadetlerinin anahtarı olduğunu söylerdi.

Osman Ünlü, küçük yaşlardan itibaren hoca olmayı ister. İlkokuldan sonra bir sene bekleyip İmam-Hatip mektebine girmeyi arzular. Ancak yaşı yetmez. Mahkeme kararı ile büyütmek zorunda kalırlar. İmam-Hatip Lisesi'nden sonra şimdi adı 'İlahiyat Fakültesi' olan 'Konya Yüksek İslâm Enstitüsü'ne girip mezun olur.

Anadolu'nun çeşitli şehirlerinde lise ve İmam-Hatiplerde öğretmenlik yapar. Osman Ünlü hoca İslâm âlimlerinin kitaplarını sıkça okuduğunu ve okudukça hayranlığının arttığını söyler. Bu süreçte talebeleri ile sınırlı kalmaz, değişik gazete ve dergilere yazılar yollar.

Sonrasında radyo programlarına çıkmaya başlar. TGRT'nin kuruluşundan itibaren önce kamera arkasında, sonra kamera önünde bilgilerini seyircileriyle paylaşmaktadır.

OSMAN ÜNLÜ'NÜN KİTAPLARI

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...