Okullar 4 gün mü olacak? 4 gün okul 3 gün tatil mi olacak?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Okullar 4 gün mü olacak? 4 gün okul 3 gün tatil mi olacak?
Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

"Okullar haftada 4 gün olacak ve 3 gün resmi tatil olacak" iddiası doğru mu? Avrupa'da bazı okullarda uygulanan 4 gün okul, 3 gün tatil yönteminin Türkiye’de de uygulanıp uygulanmayacağı merak edildi. Öğrenciler ve veliler okullar 4 güne mi düşüyor? sorusunu araştırıyor. Okullar 4 gün mü olacak? Okullar haftada kaç gün olacak?

Son günlerde gündemi meşgul eden "4 gün okul, 3 gün tatil" uygulaması vatandaşlar tarafından sık sık araştırılıyor. Öğrenciler ve velilerde kafa karışıklığına neden olan “Okullar 4 gün mü olacak” söylentisi gerçek mi? Avrupa'daki bazı okullarda kullanılan bu sistemin ülkemizde uygulanıp uygulanmayacağı merak konusuyken gözler Milli Eğitim Bakanlığından yapılacak açıklamaya çevrildi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin “Okullar 4 gün mü olacak?” konusuna ilişkin net konuştu. 4 gün okul 3 gün tatil doğru mu? Okullar 4 gün mü olacak? Detaylar haberimizde.

OKULLAR 4 GÜN MÜ OLACAK? 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim öğretim sistemi ile ilgili gündemi meşgul eden "4 gün okul, 3 gün tatil" iddialarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Bir televizyon programına konuk olan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin şu ifadeleri kullandı: “Valla o kadar enteresan şeyler söyleniyor ki... Nereden çıkarıyorlar bilmiyorum. Mesela geçenlerde çok sevdiğim bir dostum mesaj yazmış; 'Okulları 4 güne düşürüyormuşsunuz." Bakan Tekin "Benim hiç böyle şeyim yok. Duymadım. Sonra bir baktım sosyal medyaya bir gazete haber yapmış; Milli Eğitim Bakanı açıkladı. Nerede açıkladım, yok. Ne dedim, yok. Yok öyle bir şey. Kesinlikle asılsız bir iddia. Böyle bir şey yok. Hatta o gün deprem bölgesinde bir yerdeydik. Bir çocuk ağlayarak geldi; 'Okullarımızı 4 güne düşürmüşsünüz.' Bunlar tamamen şehir efsanesi.” dedi.

 

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...