Ne mide ağrısı kalıyor ne de yanması… Yoğurda karıştırıp yiyin

Mide ağrısı ve yanması, hemen hemen hepimizin sıkça başına gelen bir durum. Üstelik farklı sebeplerle farklı zamanda ortaya çıkabiliyorlar. “Yok mu bunun çaresi” dediğinizi duyar gibiyiz. Elbette ki var. İşte mide ağrısına ve yanmasına iyi gelen doğal yöntemler…
Mide ağrısı ve yanması; hazımsızlık, stres, aşırı yemek yeme, yağlı ve ağır yiyecekler tüketme, uzun süreli ilaç alma, aşırı kilolu olma, gaz sıkışması gibi nedenlerden kaynaklanabiliyor.
Hem yetişkinlerde hem de çocuklarda meydana gelen bu durumun gördüğünüz gibi sebepleri de farklı. Ancak evde uygulanabilecek sorunu gideren bazı yöntemler de yok değil.
SÜT VE YOĞURT
Mide ağrısı için akla ilk gelen besinlerin başında süt ve yoğurt geliyor. Sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek olan bir bardak süt ya da bir kase ev yapımı doğal yoğurtla mide ağrılarının üstesinden kolayca gelebilirsiniz. Eğer laktoz inteloransınız yoksa tükettikten sonramidenizin rahatladığını göreceksiniz.
TARÇIN
Mide ağrısı yaşayanların imdadına yetişen bir diğer besin ise tarçın. Dilerseniz çayınızın içine ya da bir kase yoğurda ilave edip gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.
MUZ
Aslında sadece muz değil, muz başta olmak üzere tüm lifli besinler mide ağrılarını hafifletme konusunda yardımcı. Tek dikkat etmeniz gereken ölçüyü kaçırmamak.
KETEN TOHUMU
Tıpkı muz gibi besin lifi açısından zengin olan keten tohumu, bu özelliği sayesinde mide ağrısına ve yanmasına iyi geliyor. Keten tohumunu çorbalara, salatalarınıza, yoğurt veya sütün içine ekleyerek tüketebilirsiniz.
KİMYON
Aşırı baharatlı yiyecekler mide ağrısını tetikler ancak kimyon tam tersi… Çünkü kimyon, midedeki asit-baz dengesinin sağlanmasında vücuda destek oluyor. Kimyonu dilerseniz yoğurtla beraber tüketebilirsiniz, dilerseniz demleyip suyunu gibi içebilirsiniz.