Ne mide ağrısı kalıyor ne de yanması… Yoğurda karıştırıp yiyin

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Ne mide ağrısı kalıyor ne de yanması… Yoğurda karıştırıp yiyin

Hayatın İçinden Haberleri  / Haber Merkezi

Mide ağrısı ve yanması, hemen hemen hepimizin sıkça başına gelen bir durum. Üstelik farklı sebeplerle farklı zamanda ortaya çıkabiliyorlar. “Yok mu bunun çaresi” dediğinizi duyar gibiyiz. Elbette ki var. İşte mide ağrısına ve yanmasına iyi gelen doğal yöntemler…

Mide ağrısı ve yanması; hazımsızlık, stres, aşırı yemek yeme, yağlı ve ağır yiyecekler tüketme, uzun süreli ilaç alma, aşırı kilolu olma, gaz sıkışması gibi nedenlerden kaynaklanabiliyor. 

Hem yetişkinlerde hem de çocuklarda meydana gelen bu durumun gördüğünüz gibi sebepleri de farklı. Ancak evde uygulanabilecek sorunu gideren bazı yöntemler de yok değil.

SÜT VE YOĞURT

Mide ağrısı için akla ilk gelen besinlerin başında süt ve yoğurt geliyor. Sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek olan bir bardak süt ya da bir kase ev yapımı doğal yoğurtla mide ağrılarının üstesinden kolayca gelebilirsiniz. Eğer laktoz inteloransınız yoksa tükettikten sonramidenizin rahatladığını göreceksiniz.

Ne mide ağrısı kalıyor ne de yanması… Yoğurda karıştırıp yiyin

TARÇIN

Mide ağrısı yaşayanların imdadına yetişen bir diğer besin ise tarçın. Dilerseniz çayınızın içine ya da bir kase yoğurda ilave edip gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

MUZ

Aslında sadece muz değil, muz başta olmak üzere tüm lifli besinler mide ağrılarını hafifletme konusunda yardımcı. Tek dikkat etmeniz gereken ölçüyü kaçırmamak.

KETEN TOHUMU

Tıpkı muz gibi besin lifi açısından zengin olan keten tohumu, bu özelliği sayesinde mide ağrısına ve yanmasına iyi geliyor. Keten tohumunu çorbalara, salatalarınıza, yoğurt veya sütün içine ekleyerek tüketebilirsiniz.

Ne mide ağrısı kalıyor ne de yanması… Yoğurda karıştırıp yiyin

KİMYON

Aşırı baharatlı yiyecekler mide ağrısını tetikler ancak kimyon tam tersi… Çünkü kimyon, midedeki asit-baz dengesinin sağlanmasında vücuda destek oluyor. Kimyonu dilerseniz yoğurtla beraber tüketebilirsiniz, dilerseniz demleyip suyunu gibi içebilirsiniz.

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...