Mustafa Kemal Ulusu kimdir? Kaç yaşında, mesleği nedir?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Mustafa Kemal Ulusu kimdir? Kaç yaşında, mesleği nedir?

Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Son günlerde ismi ile sıklıkla karşılaştığımız isimlerden biri olan Mustafa Kemal Ulusu hakkında detaylar merak ediliyor. Vatandaşların gündeminde yer alan isim ile ilgili Mustafa Kemal Ulusu kimdir? Kaç yaşında, mesleği nedir? soruları araştırılıyor.

13 Mayıs 1940 yılında dünyaya gelen Mustafa Kemal Ulusu'nun hayatı merak edilirken arama motorlarında Mustafa Kemal Ulusu kimdir? Kaç yaşında, mesleği nedir? soruları gündeme geldi. Detaylar haberimizde yer alıyor.

MUSTAFA KEMAL ULUSU KİMDİR?

13 Mayıs 1940 yılında Ankara'da doğan Türk eski bürokrat, iş insanı, yazar ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü eski yöneticisidir. 43. ve 44. dönem TFF Başkanı olan Mustafa Kemal Ulusu, Haydarpaşa Lisesi'nden mezun olmuştur.  

Ayşe İlkin Ulusu ile dünya evine giren Ulusu, 2 erkek çocuk sahibidir. Dedesi Hacı Tevfik Ulusu Bandırma vapurunda kaptanlık yapmıştır.İsmini henüz o doğmadan Atatürk koymuştur. Soy isimlerini ise yine denizci bir aile olmalarından dolayı Ulu Önder Atatürk, Ulusu olarak vermiştir.

Mustafa Ulusu, 1989-2001 yılları arasında sırasıyla Ulaştırma Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda Bakan Başdanışmanlığının yanı sıra Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Merkez Danışma Kurulu üyeliği ile Başbakanlık Spor Danışmanlığı, Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

MUSTAFA KEMAL ULUSU'NUN ESERLERİ NEDİR?

Mustafa Kemal Ulusu'nun eseri, Atatürk'ün Yanı Başında Çankaya Köşkü Kütüphanecisi Nuri Ulusu'nun Hatıraları.

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...