Mircea Lucescu kimdir? Kaç yaşında, nereli? Lucescu hangi takımları yönetti?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Mircea Lucescu kimdir? Kaç yaşında, nereli? Lucescu hangi takımları yönetti?

Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

29 Temmuz 1945 yılında doğan emekli futbolcu Mircea Lucesu'nun kim olduğu araştırılıyor. Beşiktaş ile adı anılmaya başlanan Lucescu ile ilgili detaylar arama motorlarında araştırılıyor. Futbolseverlerin araştırdığı Mircea Lucescu kimdir? Kaç yaşında, nereli? Lucescu hangi takımları yönetti? sorularının yanıtı haberimizde yer alıyor...

Galatasaray ile UEFA Süper Kupa'yı kazanan Lucesu'nun kim olduğu gündemde yer alıyor. Beşiktaş'ın teknik direktör arayışı halen devam ederken adı Beşiktaş ile anılan başarılı teknik adam ile ilgili merak edilenler Mircea Lucescu kimdir? Kaç yaşında, nereli? Lucescu hangi takımları yönetti? soruları ile araştırılıyor. İşte tüm merak edilenler...

MİRCEA LUCESU KİMDİR?

Mircea Lucescu, 29 Temmuz 1945 yılında dünyaya gelmiştir. Bükreş'te doğan Rumen teknik direktör eski futbolcudur. En çok kupa kazanan teknik direktörlerden biri olan anılmaktadır. Dinamo Bükreş ile 7 kere Romanya Ligi şampiyonluğu elde etti. Galatasaray ile UEFA Süper Kupa kazanan Lucescu, Şahtar Donetsk ile UEFA Kupası kazandı. 

Lucescu, 2004, 2010, 2012, 2014 ve 2021 yıllarında Romanya'da Yılın Teknik Direktörü, 2006 ve 2008 ile 2014 yılları arasında da Ukrayna'da Yılın Teknik Direktörü seçildi.

2015 yılındaAlex Ferguson, Carlo Ancelotti, Arsène Wenger ve José Mourinho gibi başarılı isimlerle beraber100 UEFA Şampiyonlar Ligi maçında teknik direktörlük yapan beşinci kişi oldu. Kazandığı resmi kupa sayısı açısından da 35 puanla Ferguson'un ardından ikinci sırada yer almaktadır. 

Mircea Lucescu kimdir? Kaç yaşında, nereli? Lucescu hangi takımları yönetti?

LUCESCU'NUN FUTBOLCULUK KARİYERİ!

Lucescu, futbol hayatına 1961'de Școala Sportivă 2 Bukarest kulübünün altyapısında başlamıştır. 2 yıl sonra Dinamo București takımının altyapısına geçiş yaptı. 21 Haziran 1964 yılında Rapid Bükreş'i kendi sahalarında 5-2 mağlup ettikleri maçta ilk kez A takımda forma giydi. Sezon içinde bir maç daha oynadı. Sonraki sezon da yine altyapıda kalan Lucescu, sadece 1 maç forma şansı bulabildi. Dinamo Bükreş ise bu iki sezonda da Romanya şampiyonu oldu. 

LUCESCU HANGİ TAKIMLARI ÇALIŞTIRDI?

Mircea Lucescu, formasını giydiği Corvinul Hunedoara takımı ile Liga II'ye düştükten sonra 1979 yılında futbolcu-menajer olarak görev yapmaya başladı. Daha ilk sezonunda küme düşen takımı ikinci lig birincisi olarak Liga I'e geri döndürdü. 

-Romanya

-Dinamo Bükreş

-İtalya yılları

Olaylı geçen Romanya yılları sonrası kazanılan başarılar sonrası, 1990'da Lucescu ilk kez yurtdışına çıkıp, AC Pisa 1909 takımının başına geçti.

-Rapid Bükreş ve Inter

1997'de Lucescu, 7 yıllık aradan sonra ülkesine dönmeye karar verdi. Bu sefer Rapid București takımının başına geçti. 

-Türkiye yılları

2000 yılında Lucescu, Fatih Terim'in İtalya kariyerine başlaması nedeniyle önceki sezonun UEFA Kupası sahibi Galatasaray'a transfer olarak Türkiye'ye geldi. UEFA Süper Kupası finalinde İspanyol devi Real Madrid'le karşılaşan Galatasaray, uzatmalarda attığı golle maçı 2-1 kazandı.

-Beşiktaş

-Şahtar Donetsk

Mircea Lucescu kimdir? Kaç yaşında, nereli? Lucescu hangi takımları yönetti?

-Zenit

-Türkiye Milli Takımı

-Dinamo Kiev

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Serkan20 Aralık 2023 14:16

Kesinlikle bir efsane. Keşke daha büyük takımlar da görseydik

Ümit Can20 Aralık 2023 14:14

Lucescu şu an Beşiktaş'a gelse yine iyi işler yapardı ama yaşlandı artık

Sonraki Haber Yükleniyor...