Kronik vücut ağrıları tek bardakta yok oluyor! Osmanlı'da ilaç olarak tüketiliyordu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kronik vücut ağrıları tek bardakta yok oluyor! Osmanlı'da ilaç olarak tüketiliyordu

Hayatın İçinden Haberleri

Doğal ağrı kesici özelliği ile ön plana çıkan demirhindi bitkisi kronik ağrıları bitiriyor, kilo vermeyi destekliyor ve sindirim sistemini düzenliyor. İşte Osmanlı'da ilaç olarak tüketilen o tarif...

Demirhindi içerisinde yer alan vitamin ve mineral dengesi ile doğal yoldan güçlü bir antioksidan etkisi sunar. Gün içerisinde sadece bir kase tüketmek vücudun ihtiyacı duyduğu günlük Magnezyum miktarın vücuda alabilmeyi sağlayacaktır. Kötü kolesterolü düşürür. Kan basıncını ise düzenler. Sindirimle ilgili problem yaşayanlar için şifacı etkisini ortaya koyarken cilt üzerinde lekeleri tedavi edici bir alternatifte sunar.

tgrthaber.com.tr’nin haberine göre, Osmanlı döneminde de çok kullanılan demirhindi bitkisi, günümüzde de şerbeti ve faydalarıyla gündeme düşüyor. Demirhindi, Hint hurması olarak da biliniyor. Baklagiller familyasından olan demirhindi, Afrika kökenli olmakla beraber öteden beri bütün tropikal ülkelerde, özellikle de Hindistan ve Mısır’da yetiştiriliyor. 20–25 m boyunda büyük bir ağaç olan demirhindi; çiçekleri, dalların ucunda sarı ya da kırmızımsı salkımlar halinde yer alır. Yaprakları ise yem olarak kullanıldığı gibi kaynatılarak içilen suyu solucan düşürücü olarak da kullanılmaktadır. Meyveleri yenebilir ve iç yumuşatıcı olmasının yanı sıra reçel ve içit yapımında da faydalanılabilir.

Kronik vücut ağrıları tek bardakta yok oluyor! Osmanlı'da ilaç olarak tüketiliyordu

DEMİRHİNDİ FAYDALARI NELERDİR?

Demirhindi; B ve E, C vitamini, kalsiyum, demir, fosfor açısından oldukça zengin bir bitkidir. Bu bitki, sindirimi kolaylaştıran ve kalp sağlığını koruyan etkisiyle bağışıklığı arttırıyor ve kilo vermede etkili oluyor. İşte demirhindi faydaları;

- Demirhindi çok güçlü bir antioksidandır. Serbest radikaller ile savaşarak hücrelerin zarar görmesini engellemektedir.

- Demirhindinin öz yağı bakteri ve virüslerle savaşırken solunum yoluyla bulaşan hastalıklara karşı güçlü bir savunma mekanizması oluşturur.

- Sindirim sistemi için oldukça iyi bir etkisi vardır. Bitki, kabızlığa da oldukça hızlı bir şekilde etki eder.

- Gargara olarak kullanıldığında ağız yaralarına iyi gelmektedir.

- Cilt tedavilerinde kullanılan demirhindi; ciltteki lekelere ve çillere karşı renk açıcı olmaktadır.

- Bir kase demirhindi, günlük magnezyum ihtiyacının %28’ini karşılamaktadır.

- Demirhindi, kötü kolesterol oranlarını düşürürken, kan basıncını düzenli hale getirir. Dolayısıyla kalp sağlığı için oldukça etkili bir besin olmaktadır.

- Ülser tedavisine yardımcı olur; çünkü ülserde mide asit salgısını azaltıcı etkisi olur.

- Eklem ağrıları üzerinde etkili olduğu defalarca kanıtlandı.

- Bronşit ve göz inflamasyonları için ilaç gibi gelir. Bu bitkinin özellikle kışın ve mevsim geçişlerinde bolca tüketilmesi gerekir.

- Gut ve eklem iltihaplanmasında rahatlama sağlamaktadır.

- Demirhindi suyu göz hastalıklarında ve kuru göz tedavisinde etkilidir.

Kronik vücut ağrıları tek bardakta yok oluyor! Osmanlı'da ilaç olarak tüketiliyordu

DOKU TAHRİBATINI GİDERİR!

Demirhindi vücutta oluşan yaraların daha hızlı iyileşebilmesi, hücrelerin yenilenebilmesi için tavsiye ediliyor. Dokuda oluşan hasarın giderilebilmesi, tahribatın ortadan kaldırılması için en doğru seçeneği sunuyor. Cilt sağlığını koruyan bu meyve vücudun yağlanmasının önüne geçiyor. Hazımsızlığa iyi gelerek bağırsaklarda yaşanabilecek problemlere karşı en etkili çözümü ortaya koyuyor.

HÜCRELERİ YENİLER!

Cildin tazelenmesi ve hücrelerin yenilenebilmesi için sağlıklı karaciğer yapısına sahip olmak gerekiyor. Karaciğeri derinlemesine temizleyen, gençleştiren ve yenileyen en önemli etki Demirhindedir. Demirhindi bitkisi meyveleri tüketilerek kullanılabilir. Meyveleri üzerine bir miktar şeker serperek tüketmek mümkündür. Afrika'da yaygın olarak kullanılan bir meyve olan Demirhindi etli kısımları baharat olarak değerlendirilir.

KARACİĞER DETOKSU TARİFİ

Karaciğerin temizlenmesi tamamen toksinlerden arındırılması ve gençleşmesi için kullanılan özel bir Demirhindi kürü tarifi bulunuyor. Bunun için 100 gram Demirhindi 1 litre suyun içerisinde parçalanarak kaynatılmaya başlanır. Süzme işlemi gerçekleştikten sonra sabah ve akşam olacak şekilde bir bardak tüketilebilir. 15 dakika kadar kaynatıldıktan sonra tercihe göre içerisine kabuk tarçın, karanfil, vanilya eklenebilir.

DOĞAL İLTİHAP KURUTUCU!

Demirhindi içerisinde bol miktarda vitamin ve mineral barındırır. A ve K vitamini açısından zengin olan Demirhindinin tatlı ve ekşiye yakın bir tadı bulunur. Alternatif tıpta tercih edilen Demirhindi vücuttaki iltihaplanmadan kabızlık hastalığına, karın ağrısından göz rahatsızlıklarına kadar farklı faydaları bulunuyor. Kan sulandırıcı ilaç kullananların tüketirken doktora danışması önerilir.

Kaynak:tgrthaber.com.tr

Derleyen: turkiyegazetesi.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...