Kokina suya konur mu? Kokina suda mı bekletilir? Kokina bakımı nasıl yapılır?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kokina suya konur mu? Kokina suda mı bekletilir? Kokina bakımı nasıl yapılır?

Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kokina çiçekleri yılbaşı yaklaştıkça çiçekçilerde ve tezgahlarda yerini aldı. Şans ve mutluluk çiçeği kokina yeşil yaprakları ve kırmızı meyveleri ile evleri süslemeye başladı. Evlerine bir demet kokina alan vatandaşlar kokina bakımının solmadan nasıl yapılacağını merak ediyor. Kokina suya konur mu? Kokina bakımı nasıl yapılır? Detaylar…

Kokina çiçeği suya konulur mu? ya da nasıl sulanmalı? sıklıkla aranıyor. Kokina sadece ülkemizde değil birçok ülkede yılbaşı zamanı geldiğinde popüler olan bir bitki. Kokina çiçeğinin kırmızı meyveleri ve yeşil yaprakları ile  yeni yılda alınıp, bir sonraki yıla kadar bozulmadan durursa , çiçek sahibinin yeni bir ev sahibi olacağı anlamına geldiği söyleniyor. Yeni yıl için hazırlıklara başlayan bazı vatandaşlar evleri için kokina çiçeği almaya başladı. Kokina çiçeği nasıl bakılır,kokina bozulmadan  nasıl durur? İçin araştırma yapan internet kullanıcıları kokina çiçekleri için detaylı bilgiler öğrenmeye çalışıyor. Kokina Suya konur mu? Kokina bakımı nasıl yapılır? Sorularının yanıtına haberimizin devamında ulaşabilirsiniz.

KOKİNA SUYA KONUR MU?

Kokinanızı  aşırı sıcak ve soğuk ortamlarda bitkiye bakmamalısınız. Havadar ve aydınlık bir ortam olması gerekiyor. Kesme olarak hazırlanmış, demet halinde satın alabileceğiniz Kokina çiçeğini uygun büyüklükte bir vazoya yerleştirebilirsiniz. Bu bitkinin su ihtiyacı için köklerine su verilmeli ve sulama sıklığı haftada iki kere olmalıdır. Yaprak dökmediği için sizi fazla uğraştırmayacak olan bu çiçeğe her hafta 1-2 defa su vermeniz yeterli. Kışın haftada bir kere sulanması bile yeterli olur. Çok sulayarak kokina bitkinizi canlı tutamazsınız.

 

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...